Прочитај ми чланак

РАЗГОВАРАЛИ О ПОСЛУ: Тачи и Харадинај састали се са Ђукановићем

0

Шиптарско-окупаторски званичници разговарали су данас у Минхену са председником Црне Горе Милом Ђукановићем, а једна од тема разговора био је и дијалог Београда и Приштине.

Тачи је на свом твитер налогу написао да је са Ђукановићем разговарао о регионалним питањима, укључујући и дијалог „Косова и Србије и његовом доприносу стабилности на целом Западном Балкану“.

„Са председником Ђукановићем разговарали смо и о позитивном утицају који ће нормализација односа и постизање договора између Косова и Србије имати у региону. Све земље Западног Балкана треба да се потруде да прошлост оставе иза себе и придруже се великој европској породици“, написао је Тачи на свом Фејбук налогу.

Са Ђукановићем је разговарао и  Рамуш Харадинај који је рекао да је заједнички интерес Косова и Црне Горе стабилност, мир и безбедност региона. Тачи је на форуму у Минхену разговарао и са известиоцем Европског парламента за Србију Дејвидом Мекалистером и навео да је тема била напредак у јачању мира и стабилности на Западном Балкану и нормализација односа Косова и Србије и важност наставка дијалога.

Он је на свом Фејсбук профилу навео да ће у поподневном говору говорити о неопходности налажењу мирног решења и постизању договора између Косова и Србије и изразио наду да ће ове године поред решења спора Грчке и Македоније о имену, бити постигнут и споразум Србије и Косова.

Харадинај је на свом твитер налогу навео и да се састао са премијером Хрватске Андрејем Пленковићем са којим је разговарао о безбедности региона, као и са македонским премијером Зораном Заевим.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!