Прочитај ми чланак

АМЕРИЧКИ ИЗБОРИ 2016. – ФБИ тражио Русе, а пронашао Јевреје

0

Вест да је Израел уложио огромне напоре да на председничким изборима у Сједињеним Државама 2016. победи Доналд Трамп, а не Хиларy Клинтон, није нова, као што није новост да су сви амерички председници протеклих дестељећа имали подршку јеврејске државе и организација АИПАЦ и Америчког јеврејског конгреса. Међутим, вест је важна у контексту антируске хистерије о наводном уплитању Москве у изборни процес, што амерички истражитељи ни данас не могу доказати.

Тражећи доказе о руској умешаности се прошле године сазнало да је високи званичник у предизборној кампањи америчког председника Доналда Трампа за победу на изборима 2016. године затражио помоћ од израелских фирми.

Рик Гејтс, бивши директор Трампове кампање, ушао је у преговоре с израелским фирмама како би путем лажних виртуалних рачуна утицао на око 5000 изборних делегата Републиканске националне конвенције и удаљио их од републиканског кандидата Теда Круза. Неки су кандидати шпијунирани, као и њихови помоћници, известио је Њујорк тајмс крајем прошле године.

Извештај се темељи на копијама докумената израелских фирми, укључујући за ту сврху посебно основану фирму Псy-Груп, коју су основали бивши обавештајци Мосада, а служила се услугама ове израелске обавештајне службе.

Израелци су направили план чија је примена трајала месец дана и њоме је покренут и појачан сукоб супарничких републиканких фракција путем друштвених медија, док је у другом делу предложено да се проведу “комплементарне обавештајне активности” о демократској кандидаткињи Хиларy Клинтон.

Специјални тужиоц, Роберт Милер, који истражује наводно уплитање Русије, на крају је добио копије предлога, а чак је испитао особље израелске фирме Псy-Груп. Истражитељи из Федералног истражне агенције (ФБИ) су поднели судски захтев израелским властима за запљену компјутера споменуте фирме.

Гејтс се тада обвезао да ће од фебруара (вељаче) 2019. сарађивати с Милеровом екипом у истрагама о изборним преварама и признао је кривњу за оптужбе о завери и лажне исказе у контексту истраге.

Наводне импликације израелских фирми на изборну превару у Сједињеним Државама су се објавиле прошлог октобара (листопада), док је Трамп био под све већим притиском демократских сенатора, који су тражили његов опозив због наводних веза његова изборног тима с Русијом.

Тајно извештај америчке којег је ЦИА саставила у децембру (просинцу) 2016. наводи како је Русија интервенисала на изборима да осигура победу Трампа, али извештај не садржи никакве доказе, осим оних објављених у медијима. Слично је с документом којег су припремиле Америчке обавештајне службе (УСИЦ), који потврђује наводно руско хакирање и уплитање, док ни ЦИА ни УСИЦ не спомињу Израел.

Према најновем извештају, израелска фирма Псy-Груп је водила кампању у корист Трампа и изравно је утицала на резултате америчких председничких избора 2016.

Израелску фирму су основали бивши обавештајци Мосада, што је откривено тражећи доказе о руском уплитању. ФБИ је открио да је Псy-Груп преузео и бригу о привлачењу симпатизера америчког сенатора Берниа Сандерса, које се окренуло против Хиларy Клинтон, ове недеље открива часопис Њујоркер .

У том смислу се додаје да је амерички специјални тужиоц Роберт Милер испитао активности фирме, али је израелска параобавештајна фирма Псy-Груп затворена у вељачи 2018. године, управо када је Милеров тим почео испитивати запослене, наводи се у извештају. То значи да их никада није испитао и да му из Тел Авива нису могли послати заплењена компјутера споменуте фирме.

Трамп је у неколико наврата рекао како “нема доказа” о координацији његове изборне кампање с Русијом, што је вероватно тачно, јер би вероватно били би и пронађени.

С друге стране, неколико је извора месецима тврдило да је изборна кампања Трампа тражила и добила помоћ израелских фирми, углавном Псy-Групе, за победу на изборима 2016. године.

Осим тога, извештај је открио да израелска фирма ради на тајном ширењу порука како би утицала на размишљање и понашање људи у односу на кампању бојкота и санкција против Израела (БДС) у америчким универзитетским кампусима.

Откривени су и детаље операције Пројекта Марипоса, која је финансирана с 2,5 милиона долара, а циљ јој је дестабилизација и гашење “анти-израелских” покрета изнутра.

Покрет БДС је глобална кампања која тражи да се проведе финансијски притисак на Израел како би се јеврејска држава присилила на поштивање међународног права, укључујући повлачење с окупираних подручја, рушење зидова на Западној обали и право на повратак палестинских избеглица.

Председник, избори, САД

Три кључна правца деловања кампање БДС су окупација, колонизација и апартхеид. Кампања није усмерена против јеврејских грађана, нити против Јевреја у свету. Чак и многи Јевреји суделују у кампању, укључујући оне који живе у Израелу. Противе се институцијама које подржавају и финансирају политику Израела на „окупираним“ палестинским подручјима. За Доналда Трампа се може рећи да је због подршке Израелу један од најрадикалнијих америчких председника, или је једноставно искрен и само говори и ради што и други, који су своје активности покушавали прикрити.

Ову се групу неуспешно покушало повезати с Москвом, јер је њезина матична фирма регистрована је на британским Девичанским острвима под називом Протексер Лимитед. Део пословних активности матичне фирме, не Трамповог тима Псy-Груп, послује с фирмом МГТМ Финаншал Сервис Лимитед, која је наводно под контролом групе Метропол из Москве, руског конзорција с више милијарди долара.

Извештај о објављивању и тржишној дисциплини за 2016. које је припремило МГТМ потврђује да је “фирма под заједничком контролом Метропол Групе која делује у секторима као што су берзанско посредовање, управљање имовином, саветовање, комерцијално банкарство, нефинансијска улагања, рударство, оснивање индустријских холдинга, некретнина и вођење мреже туристичких агенција”.

 

Међутим, чак ни америчка група Медиум, која је објавила извештај о повезаном пословању неких подружница ове мреже, навела како у време објављивања вести није било никаквих доказа о директним везама између матичне фирме Псy-Групе, Протексера и Метропол групе.

Докази да иза активности Мосада у Трамповој кампањи стоји Москва нису пронађени до данас, као што се не објављују важне информације о раду и утицају Псy-Групе уочи и тоеком америчких председничких избора 2016.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!