Прочитај ми чланак

ЈЕРКОВ (ДС): „Косово није нешто што људе из суботе у суботу изводи на протесте”

0

Председница покрета Доста је било Бранка Стаменковић и потпредседница Демократске странке Александра Јерков на телевизији Н1, у емисији 360 степени, причале су о слагањима и неслагањима опозиције.

Око бојкота парламента се слажу, док су питања Косова, НАТО и ЕУ тачке разлаза.

И док је народна посланица Бранка Стаменковић била јасна да је Достаје било зато да Косово и Метохија морају бити део српске државе и да Србија не треба да је чланица ЕУ и НАТО савеза, дотле народна посланица Александра Јерков је имачла другачије ставове.

„Мислим да, заиста, није питање Косова нешто што људе  из суботе у суботу изводи на улицу, на протесте, нити је питање Косова нешто што је садржина документа „Уговора са народом”, који је Савез за Србију понудио грађанима Србије; нити је питање Косово нешто што је спречило Доста је било да се прикључи договорима опозиције, будући да је наш задатак, као опозиције, да направимо договор око тога како ћемо успоставити систем у ком ће институције бити јаке и независне, у ком ће медији бити слободни, а грађани моћи стварно да бирају оне за које су гласали.

Питање Косова ће доћи једног тренутка на ред али ја не мислим да је данас и сваке наредне суботе, када грађани излазе на протест, да је то тај тренутак”, рекла је народна посланица из редова Демократске странке, чланице Савеза за Србију, износећи свој став о јужној српској покрајини Косово и Метохију.

А, шта је Драган Ђилас, гостујући у емисији Интервју”, медијске куће „Центар”, коју води и уређује гл.одг. уредник Србин.инфо-а, Дејан Петар Златановић, изјавио у вези Космета послушајте на видео линку испод – од 00:06:30:00 минута:

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!