Прочитај ми чланак

БОГДАНОВИЋ НА СРПСКОМ објаснио Осману и Дончићу годиште Бадија Хилда ВИДЕО

0

Богдан Богдановић, бек Сакраменто Кингса, на матерњем, српском, језику објаснио је Џедију Осману и Луки Дончићу збрку око годишта Бадија Хилда.

Пре два месеца кошаркаш рођен на Бахамима открио је да није напунио 25 година, већ 26, што је шокирало готово све у најјачој лиги на свету.

Иако су људи из Сакрамента знали које је годиште, на званичном сајту НБА и на свим осталим порталима је стајало да је 1993. годиште.

„Први пут сам то видео на Википедији и моја мама је рекла: ‘Зашто су ти лоше ставили број година?’. Одговорио сам јој да немам појма“, рекао је Бади, а преноси НБЦ.

„Са Бахама сам дошао с пасошем на којем пише да сам 1992. годиште. Такође и у возачкој дозволи ми пише 1992. Мислим да су људи (из НБА) гледали Википедију или тако неки сајт и једноставно погрешили“, додао је Хилд пре два месеца.

Богдановић, који је саиграч Хилда у Сакраменту, ову ситуацију објаснио је турском играчу Џедију Осману и репрезентативцу Словеније Луки Дончићу док су ишли на тренинг Тима Света, а у склопу Ол-стар викенда.

„Брате, излази оно „happy birthday“. Као 25 година, а није… Официјални сајт. И он им напише да није, да је 27…“, објашњавао је Богдановић Осману и Дончићу на српском језику (погрешио је за годину јер је Бади напунио 26, али то је најмање важно).

Иначе Дончић добро прича и разуме српски језик јер му је отац Србин, док је Осман рођен у Охриду од мајке која је из Новог Пазара (отац из Турске).

Утакмица Звезда у успону (Тим Света против Тима САД) игра се у ноћи између петка и суботе у 03.00.