Прочитај ми чланак

БЕОГРАД ДОБИО ДОЗВОЛУ, НИЧЕ ГОНДОЛА – од Ушћа до Калемегдана за 5 мин

0

Београд је добио локацијску дозволу за изградњу гондоле, а од Ушћа до Калемегдана стизаће се за пет минута.

Стартна позиција на Ушћу била би постављена на 75 метара надморске висине, док би излазна калемегданска станица била висока 106 метара, а укупна дужина трасе у том случају износиће један километар.

(Foto: Thinkstock)

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре издало је јуче локацијску дозволу за гондолу коју заједно граде Скијалишта Србије и град Београд, пишу београдски медији.

Давање локацијске дозволе значи да грађевинска дозвола може да буде издата до почетка априла када ће моћи да почне градња, а очекује се да гондола буде завршена и пуштена у рад до краја године.

Траса гондоле која ће повезати Калемегдан и Ушће биће дуга око километар, станица ће се на једној страни налазити у близини пристаништа и Бетон хале, а на другој на месту где је сада скејт парк.

Гондола ће превозити 3.000 особа на сат у оба смера брзином од 20-ак километара на час, те би време путовања са једне стране реке на другу износило свега пет минута.

У плану је да жичара буде опремљена са 30-35 кабина, а свака од њих могла би да угости између 10 и 35 путника. Превоз бицикла и приступ особама са инвалидитетом такође ће бити омогућени.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!