Прочитај ми чланак

АМЕРИЧКИ АМБАСАДОР СКОТ опет се меша у унутрашње ствари Србије

0

Амерички амбасадор у Београду Кајл Скот оценио је да је Србија кренула правим путем, али да је забринут због брзине напретка ка Европској унији и регионалних односа.

„С времена на време се бринем за брзину тог напретка, мислим да би сте морали да дуплирате напоре и кренете још јаче напред. Ту пре свега мислим на извештаје ЕУ о напретку Србије, као и на регионалне односе“, казао је Скот за лист Блиц.

Скот је указао да су поглавља 23 и 24 од круцијалне важности за напредак Србије ка чланству у ЕУ, али да у тим пољима није видео напретка колико би желео и колико би желели грађани Србије.

Додао је да ће САД наставити да се залажу да Косово повуче таксе на производе из Србије и БиХ, али и да Србија треба да „одигра своју улогу како би процес дијалога кренуо унапред“ – да имплементира раније договоре и размотри компромисе за будућност.

Упитан да ли верује да је разграничење решење за питање Косова, Скот је поручио да решење треба да додје директно из Београда и Приштине.

„САД, као и нико други, не би требало да диктирају како би то решење требало да изгледа“, навео је он.

Скот је казао и да би волео да амерички председник Доналд Трамп додје у Београд, али да он не може да предвиди да ли ће се то и десити.

„Време председника САД је можда највреднија ствар на свету“, рекао је Скот коме ове године истиче трогодишњи мандат у Србији.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!