Прочитај ми чланак

ЗБОГ КОСОВА Ломпар, Стојковић, Златановић, Филиповић и Ђикић позивају на протест!

0

И српске патриоте су решиле да изађу на улицу, да протестују, да би одбраниле целовитост државе Србије, противећи се предлогу српског председника Александра Вучића, да се Косово и Метохија разграничи са осталим делом српске државе ради евроатлантских интеграција против којих су већина становника Србије.

У Београду, 18. фебруара, с почетком од 17:00, на Тргу Николе Пашића организује се велики патриотски протест, под називом „Зауставимо велеиздају, Косово је Србија!”.

Протест су до сада подржали низ патриотских странака, покрета, удружења грађана и познате личности из јавног, друштвеног и културног живота Србије. 

Организовање овог протестног скупа има за циљ да јасно упозори, како садашње тако и будуће власти Србије, да никакво одрицање од јужне српске покрајине КиМ, за рад евро-атланских интеграција и нејасних обећања, не долази обзир.

Тим поводом, јавности су се обратили професор Београдског универзитета др Мило Ломпар, психијатар и психотерапеут др Јована Стројковић, гл. одг. уредник Србин.инфо и Центра Дејан Петар Златановић, професор Шриштинског др Александар Ђикић, као и професор Београдског универзитета др Јован Филиповић.

ВЕЛИКИ ПАТРИОТСКИ ПРОТЕСТ У БЕОГРАДУ

Зауставимо велеиздају, Косово је Србија!

У Београду, 18. фебруара од 17 часова на Тргу Николе Пашића, одржаће се велики патриотски протест „Зауставимо велеиздају, Косово је Србија!”

На скупу ће говорити:
– Милош Јовановић, председник ДСС
– Проф. др Милош Ковић, председник Политичког савета ДСС
– Звонко Михајловић, последњи председник општине Штрпце у српском систему
– Генерал Божидар Делић
– Милош Милићевић, студент и представник студентске организације „Црвена линија“- Студентски проглас за Косово и Метохију

„У тешким и преломним околнистима, када се по први пут у српској историји појавила могућност да српска рука потпише одрицање од КиМ, позивамо оне који се томе противе да то искажу на слободан, демократски и мирољубив начин”, у свом апелу за јавност подвукао је проф. др Мило Ломпар.

„На КиМ живи 120 хиљада Срба, на КиМ се налази 1300 српских цркава и манастира. Косово и Метохија је богата рудама у вредности од хиљаду милијарди долара. Током последњег рата, на Косову и Метохији је погинуло преко 1000 српских војника и полицајаца. То је место где је народ склопио завет са Богом. То је срце Србије”, у својој изјави за јавност подсетила је је Др Јована Стојковић.

Проф. др Јован Филиповић: . Предања су срце једнога народа, јер народи настају и нестају на предањима. Трг Николе Пашића, 18. фебруар у 17 часова!

„Зауставимо цепање српске државе, сачувајмо КиМ у оквиру Србије. Све патриоте ће бити на једном месту, 18. фебруара у 17ч на Тргу Николе Пашића. Зауставимо велеиздају!”, истакао је гл. одг. уредник Србин.инфо и Центра Дејан Петар Златановић.

„Косово је веза нашег народа са Богом. Одрекнемо ли се те везе, нестаћемо са мапе света и као народ и као држава. Косово је срце Србије, а без срца организам постаје леш. Побунимо се, не дајмо да Србија постане леш а Срби европски Курди”, рекао је проф. др Александар Ђикић.

„Моји другови јесу бисери, они живе широм света, у матици и дијаспори, али нису расути. Постоји нит заједништва која нас држи на окупу, та нит је сачињена од српских предања међу којима је најсветије оно о Косову”, казао је професор Београдског универзитета др Јован Филиповић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!