Прочитај ми чланак

УЕФА: Лука Јовић – српски Фалкао који подсећа на Герда Милера (ВИДЕО)

0

Званични сајт Европске фудбалске уније (УЕФА) направио је извештај о српском нападачу Луки Јовићу, којег је поприлично нахвалио.

УЕФА је, путем својих скаута, представила најбољег стрелца Бундеслиге (14 голова на 19 утакмица) и најбољег играча Ајнтрахта из Франкфурта.

„Он је ‘српски Фалкао’ који подсећа на Герда Милера. Упознајте нападача Ајнтрахта из Франкфурта Луку Јовића“, наводи се на сајту УЕФА, где се Лука упоређује се легендарним Немцем Гердом Милером.

Ко је он?

Јовић је нападач Ајнтрахта који „разбија“ у Бундеслиги и Лиги Европе. Моћни „предатор“ у шеснаестерцу који је подједнако добар у свим врстама завршнице и присебности испред гола.

Зашто је толико добар?

Оно што запада за око је његова природна способност испред противничког гола. Подједнако је добар и сам у нападу, као и са партнером. Добар је у контранападима, јак је физички и ретко се повређује.

Због чега је у центру пажње?

Нико није постигао више голова од њега у Бундеслиги, а на другом месту листе стрелаца је у Лиги Европе. У октобру је постао најмлађи играч у историји Бундеслиге који је постигао пет голова на једном мечу.

Одакле долази?

Син је бившег професионалног фудбалера (Милана, дефанзивца). Јовић је поникао у Црвеној звезди, са 18 година се преселио из Београда у Лисабон, да би наредног лета прешао на позајмницу у Франкфурт.