КАДРИ ВЕСЕЉИ: „Не смемо дозволити Србији да победи“

0

Председник косовске скупштине Кадри Весељи изјавио је да треба сачувати пријатељство са САД.

Како је додао, не треба дозволити да Србија има користи од грешака Косова, указујући да ниједан западни партнер тренутно није на страни Приштине у вези са таксама.

Весељи је за РТК рекао да није требало дозволити да дође до ситуацијје да амерички државни званичници пошаљу писмо тројици косовских лидера у којем траже укидање таксе на увоз робе из Србије.

Весељи тврди да Србија заслужује таксе, због, како је рекао, некоректног понашања према грађанима и институцијама Косова током две деценије, те додао да Косово треба озбиљно да схвати САД.

Он је навео да не треба дозволити да међународни партнери деле исти став са Србијом поводом такси.

„Међу нама нема ривалства, треба да будемо мудри и донесемо одлуке како да превазиђемо ситуацију од које би Србија имала користи. Ми не смемо дозволити Србији да победи. Морамо да одржимо наше партнерство са САД и Западом. Ни један западни партнер тренутно није на нашој страни по овом питању“, навео је Весељи и додао да је то био разлог зашто је предложио привремену суспензију таксе.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!

Оставите одговор