Прочитај ми чланак

ДВЕРИ ТРАЖЕ: Српска Православна Црква да додели орден Дику Мартију

0

Чланица Председништва Покрета Двери Драгана Трифковић рекла је данас да је тај покрет упутио молбу Спрској православној цкрви да Дику Мартију додели Орден светог Саве првог реда за његов истраживачки рад и извештај о злочинима над Србима на Косову који је сачинио као известилац Савета Европе.

„Дик Марти је задужио српски народ разоткривањем монструозних злочина над Србима у извештају који је поднео Савету Европе. Организована трговина људским органима на Косову и Метохији, односно Албанији, би била заташкана да овај храбри човек није вредно радио на прикупљању доказа и разоткривању истине“, рекла је Трифковић, а наводи се у саопштењу покрета.

Она је казала да су Двери планирали да молбу упуте и Канцеларији за ордење, али да то нису учинили „обзиром да председник Србије, који је задужен за доделу ордења, сарађује са ратним злочинцима Хашимом Тачијем и Рамушем Харадинајем“.

У извештају из јануара 2011. Марти је писао је о злочинима ОВК над отетим Србима на Косову и у Албанији и изнео сумње да су некима од њих у Албанији вађени органи којима је касније трговано.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!