Прочитај ми чланак

ДОДИК: Чуо сам аплауз „косовској делегацији“ и звиждуке Србији

0

Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је, поводом звиждука који су се чули током његовог обраћања на отварању Европског омладинског олимпијског фестивала (ЕЈОФ) у Сарајеву, да је имао обавезу да се обрати на отварању, али да није рекао нити учинио нешто што би представљало разлог за незадовољство и звиждање.

„Било је много аплауза и много звиждања. Ја сам приметио аплауз упућен ‘косовској делегацији’ и звиждук упућен Србији“, рекао је Додик у Бечу за АТВ.

Фото АП

Како наводи РТРС, током обраћања Додика на отварању Европског омладинског олимпијског фестивала чуло се „скандалозно звиждање“, а Додик каже да су у у питању добро познати локални анимозитети.

Он је додао да је ЕЈОФ заједничка манифестација и изразио жељу да фестивал протекне у најбољој атмосфери.

Председница РС Жељка Цвијановић рекла је да је Сарајево на отварању ЕЈОФ-а још једном показало да је тесно, али и неспособно да прихвати испружену руку и схвати да постоје догађаји када не треба да показују лошу страну свог лица.

За премијера Српске Радована Вишковића сувишно је коментарисати понашање на стадиону „Асим Ферхатовић Хасе“, јер, како је оценио, где престаје разум, почиње БиХ.

На олимпијском стадиону „Асим Ферхатовић Хасе“, у Сарајеву, некадашњем Кошеву, 10. фебруара је свечано отворен 14. Европски омладински олимпијски фестивал, који ће трајати до 16. фебруара.

Церемонија отварања почела је уласком „Вучка“ на стадион, симбола Зимских олимпијских игара из 1984. године које су одржане у Сарајеву, а настављен је музичко-забаним програмом.

И док је маскота „Вучко“ дочекан овацијама, политичари БиХ су дочекани звиждуцима.

У свечаној ложи су били чланови Председништва БиХ Милорад Додик, Шефик Џаферовић и Жељко Комшић, градоначелник Сарајева Абдулах Скака, те председавајући Савета министара БиХ Денис Звиздић, пренео је портал Клиx.

Гост ове церемоније био је македонски премијер Зоран Заев.

ЕЈОФ 2019, највећи је мулти-спортски догађај за младе Европе, за БиХ представља најзначајнији спортски догађај још од XИВ Зимских олимпијских игара у Сарајеву.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!