Прочитај ми чланак

ОБРАДОВИЋ: Вучић мења Закон – да изручујемо Србе у САД да им тамо суде! ВИДЕО

0

Тај предлог измене Закона је потписала Нела Кубуровић још 15. авугуста 2016. године у име Владе Србије! Зашто овај предлог Закона до сада није дошао у Скупштину пред посланике? Зашто га добијамо тек данас када опозиција бојкотује рад - пита Бошко Обрадовић и констатује да је Вучић "највећи Сорошевац и слуга западног режима у Србији".

Председник покрета Двери Бошко Обрадовић данас је, током рада паралелног парламента у холу Скупштине Србије (будући да опозициони посланици због сталног кршења скупштинског Пословника од стране владајућег СНС-СПС режима бојкотују рад Скупштине Србије), открио да је Влада Србије, по наговору председника Србије Александра Вучића, спремна да ПОТПИШЕ са Сједињеним Америчким Државама уговор о изручењу грђана Србије у случају да их тражи САД, а да то исто не добијамо за узврат! Односно, да поптише Закон који значајно дискриминише држављане Србије у односу на америчке држављане.

– Тај предлог измене Закона је потписала Нела Кубуровић још 15. авугуста 2016. године у име Владе Србије! Зашто овај предлог Закона до сада није дошао пред посланике? Зашто тек данас, када опозиција бојкотује рад – пита се Обрадовић и констатује да је Вучић „највећи Сорошевац и слуга западног режима у Србији“.

„Члан четири, Уговор о међусобном изручењу грђана између САД и Србије, у ставовима 3 и четири, дозвољава САД да немају обавезу коју има Србија у вези међусобног изручења лица која се потражују због учињених кривичних дела. Наша власт, потписује један такав уговор, по коме, цитирам: „супротно става два, овог члана, изручење неће бити одобрено ако надлежени орган замољене државе, у случају САД извршени орган, установи да је молба за узручење била политички мотивисана; и ако установи, може одбити узручење због повреде војних дужности које не спадају у кривична дела из општег кривичног права – открио је лидер Двери и конкретно питао: „Да ли то значи да САД имају право, које ми, као Србија немамо, јер ми морамо да изручимо свакога којег траже Сједињене Америчке Државе, а они нама да изруче кога год хоће? Да не можемо да тражимо највеће НАТО зликовце?“

Шта је још лидер Двери, Бошко Обрадовић, рекао у вези овог уговора погледајте у видео клипу горе.

Такође, Обрадовић је причао и о изменама Закона о оружју…