Прочитај ми чланак

НЕЛЕГАЛНО ГРАДИ НА ГОЛИЈИ Жарко Веселиновић није испунио нагодбу с Тужилаштвом

0

Брат контроверзног бизнисмена са севера Косова Звонка Веселиновића биће кривично гоњен јер у хуманитарне сврхе није уплатио 50.000 динара, што је био део нагодбе са Тужилаштвом којим би му била ОПРОШТЕНА нелегална градња на Голији, објавио је портал БИРН.

Рок за уплату 50.000 динара истекао је 16. јануара 2019. године и до тада млађи брат Звонка Веселиновић није пребацио поменуту суму.

ФОТО: Старији брат Звонко Веселиновић на суђењу у Пироту

Тужилаштво у Чачку због тога је одустало од своје претходне одлуке о одлагању кривичног гоњења (примена института опортунитета) и против Жарка Веселиновића 21. јануара ове године поднело оптужни предлог „због постојања оправдане сумње да је извршио кривично дело грађење без грађевинске дозволе“.

Тужилаштво је оптужни предлог поднело надлежном Основном суду у Ивањици, наводи се у одговору тужилаштва на БИРН-ов Захтев за приступ информацијама од јавног значаја.

Пре тога, Одлука о примени опортунитета донета је у поступку који је Одељење тужилаштва у Ивањици водило против Веселиновића на основу кривичне пријаве коју је Грађевинска инспекција Министарства грађевинарства поднела у мају 2018.

Подсетимо, недавно је и Звонко Веселиновић осуђен у Пироту на две године затвора због малверзација на Коридору 10, док је његов кум Милан Радоичић ослобођен оптужби јер је судија Бојан Антић навео да није било доказа да је учествовао у овом послу. Пресуда није коначна јер о њој тек треба да одлучује Апелациони суд. Више о том случају прочитајте у линку испод.

КУМОВИ Веселиновић осуђен, а Радоичић ослобођен због малверзација на Koридору