Прочитај ми чланак

ХРВАТСКИ ПОЛИТИЧАР ЗАПРЕТИО ИРИНЕЈУ Ако треба бићемо и усташе

0

Хрватски политичар, Анто Ђапић, реагујући на одговор српског патријарха Иринеја који је дат због оптужби хрватских бискупа да СПЦ распирује мржњу и хушка на рат, поручио је првом човеку Српске православне цркве да ако треба, Хрвати ће опет бити усташе?!

Због жеље да што пре и веродостојније будете упознати са изјавом Анте Ђапића, редакција Србин инфо се извињава читаоцима што није „посрбила“ текст већ га објављујемо у изворном облику – на исквареном српском језику који неки називају и хрватски.

„Српско-светосавски патријарх Иринеј поручује путем медија хрватским бискупима и хрватском народу–докажите да нисте усташе!

Зашто би било тко из хрватског народа њему доказивао да није усташа? Патријарх Иринеј трагично не схваћа околности и чињеницу да хрватски народ има своју државу. И успркос слабостима те државе, знаодговорити на изазове.

Ја желим у име покрета ДЕСНО поручити Иринеју:

1. Нама, хрватском народу, хрватским националистима, суверенистима и католицима је више него довољно данас бити Хрват и католик.То је наша препознатљивост, наша улазница и наше име у сувременој цивилизацији. Не морамо га се срамити, ми нисмо наносили нити наносимо зло никоме, легитимирали смо се пред свијетом као цивилизиран, миран, уљудан и снажан Степинчев народ непобједивога духа. С нама је корачала наша Католичка црква. С друге стране управо је СПЦ био корифеј невиђене повијесне срамоте српскога народа, чија је држава под утјецајем духа зла истога тога СПЦ-а пред цијелим цивилизираним свијетом осрамотила свој народ генерацијама унапријед и још увијек не одустаје од величања зла.

2. Иринеј, даље прсте од хрватског народа, остаћете без њих. Даље прсте од Хрвата с хрватских повијесних простора јер наша снага не застаје само на државним границама, при чему мислим и на Војводину, Босну и Херцеговину, даље прсте од наших судржављана у Хрватској, српског етничког подријетла, јер сте им нанијели више зла него је могуће трајно опраштати. Нису хрватски Срби ваша брига, они су брига хрватског народа и немају нас се разлога бојати. Вас и сличних се морају бојати, јер сте им таквим начином бриге о њима угрозили и земљу,и зрак, и крух и живот, угрозили сте им опстанак, не хрватском злоћом него вашом злоћом и злим настојањима.

3. Буде ли требало бити усташа за спас хрватскога народа, бит ћемо. Повијесне околности су изнудиле усташки одговор првенствено светосавском злу, увјерени смо да више таквих околности неће бити,али не одричемо се никаквога одговора вама и таквима. Даље прсте од хрватског народа –остат ћете без њих.

4. Не рачунајте на издајнике у Хрватској, на слабости државе у настајању, на остатке агентура и уцјењених несретника, јер на таквима се не гради успјех, нити побједа. Њихово вријеме је одбројано,
само тога нису свјесни, као што очито је ни ви нисте. Кад вам се чини да сте јаки а ми слаби, тада сте у невољи. А то вријеме је управо сад.

5.Вама и таквима хрватски народ не смије, нити треба било што доказивати. Нити ће више икада. А ви, колико због себе, толико и још више због свога српског народа, кога нисте достојни због свега што му чините трајно га потичући на мржњу и зло, ако је још мрвица кршћанскога остало у вама, покајте се за зло које чините и затражите опрост од хрватског народа. Дат ћемо вам га. Но нећемо бити бескрајно стрпљиви ни милостиви, пуно смо вам пута опраштали и свему дође крај. Не рачунајте на милост коју смо вам указали након блиставе војне побједе деведесетих, наша милост је исцурила због вашега устрајавања на злу, неће је више бити.

6. Хрватским Србима,браћи православцима желим такођер рећи –клоните се заштитника Иринеја,Вучића, Дачића, клоните се заступства Пуповца и гомиле несретних тзв.антифашиста, јер вас воде у пропаст. Нитко вас не може заштитити ако не прихватите загрљај и братство своје хрватске и католичке браће у Хрватској националној држави. Сви који вам проповједају и заговарају права надмоћи над хрватским човјеком у његовом дому, која вам не припадају, која се никада више неће вратити након нестанака Краљевине, након краха комунистичке Југославије и војнога дебакла у Домовинском ослободилачком рату хрватскога народа, лажу вас и гурају у пропаст. Нека вам узори буду јунаци који су с хрватским народом бранили Хрватску од српске државне агресије, а не злочинци који су насрнули на хрватски народ. Вама је једина шанса хрватски народ, јер му по повијесним и животним околностимаа припадате. Ако хоћете. Немојте опет гријешити и бити робље злих идеја и накана, јер зло које вас искориштава увијек остаје изван досега правде, а и вама људски, уљудно и кршћански поручујемо – клоните се зла и прихватите испружену руку свога хрватскога народа. Нових прилика неће бити.

Јер, ово је Хрватска!”

Предсједник странке ДЕСНО
Анто Ђапић

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!