Прочитај ми чланак

ЂОРЂЕВИЋ ОБЈАВИО СПИСАК, Теодосић се враћа у репрезентацију!

0

Тео добио позив за оверу визе за Кину

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић објавио је списак играча на које рачуна у предстојеће две утакмице квалификација за првенство света које нас на лето очекује у Кини.

На списку се нашао и доскорашњи плејмејкер Лос Анђелес Клиперса Милош Теодосић, који је до одласка у НБА обављао улогу капитена репрезентације. Пре неколико дана су га Лос Анђелес Клиперси отпустили па би за репрезентацију могао да заигра и као слободан играч.

Србија се окупља 18. фебруара у Београду и имаће три тренинга пре него што пође у Естонију на утакмицу коју ће одиграти 21. фебруара. Тај меч се игра од 18 часова. Три дана касније од 16 часова „Орлови“ чекају Израел у хали „Александар Николић“.

Нашем националном тиму је после тријумфа над Грчком потребна једна победа да би извесно обезбедила пласман на шампионат света.

Да подсетимо, Теодосић би за национални тим могао да заигра после више од годину дана јер је био међу играчима који су пропустили Евробаскет у Турској, септембра 2017. године.

Уз њега ће међу организаторима игре бити и један евролигаш, Васа Мицић, иако су претходних година клубови из Евролиге забрањивали играчима да наступају за репрезентације због сукоба са менаџментом ФИБА.

Од када је ФИБА увела квалификационе прозоре за Мундобаскет, играчи из Евролиге и НБА нису долазили да играју за националне тимове, што је између осталог довело до тога да Словенија, актуелни европски првак не може да се квалификује за првенство.

Комплетан списак играча на које рачуна српски селектор:

1. Василије Мицић
2. Милош Теодосић
3. Стефан Пот
4. Миленко Тепић
5. Илија Ђоковић
6. Иван Паунић
7. Алекса Аврамовић
8. Огњен Добрић
9. Владимир Лучић
10. Драган Милосављевић
11. Бранко Лазић
12. Марко Симоновић
13. Стефан Бирчевић
14. Стеван Јеловац
15. Никола Милутинов
16. Мирослав Радуљица
17. Никола Јовановић
18. Ђорђе Гагић
19. Огњен Кузмић

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!