Прочитај ми чланак

СРЂАН НОГО Хапсе невине, док се осумњичени за убиство бране са слободе

0

Гост емисије “Скенирање“ у продукцији Хелмкаста био је Срђан Ного, народни посланик Двери. Ного је причао о пуштању из притвора најмлађег притвореника у Европи, малолетног Н.П. који је на протестима прошле суботе носио макету вешала “Никола и Слободан су незаконито притворени.

„Ту нема никаквих елемената кривичног дела. Ја сам поновио неколико пута да  сам ја креатор вешала и да сам их ја носио све време,а да су они преузели само.на кратко од мене и тражио сам да мене саслушају и ево чекам. Никола је пуштен,а надам се да ће ускоро пустити и Слободана“, рекао је Ного.

Он је додао да је Сергеј Трифуновић  једини од јавних личности ко му се придружио у захтеву да Никола буде пуштен.

„Сергеј и ја смо били испред Централног затвора. И тражили да Никола буде пуштен. Па у Француској су носичи и гиљотине и вешала на протестима, а у  Британији на макети вешала била је оксчена лутка Тереза Меј, у Немачкој су на истим таквим вешалима носили картонску макету Ангеле Меркел и нигде нису хспшени.због тога. Само у Србији хапсе због макета“ , рекао је Ного и додао да ће на следећим протестима бити стотине макета.

Он је истакао да власт на овај начин покушава да заплаши народ који излази на протесте.

„Што се оно боје вешала, ако су.чисти? Ево ја ћу да потпишем и оверим код нотара да ме обесе, ако нешто украдем од државе. Морамо да уведемо принцип одговорности“, истакао је Ного.

 

Аутор и водитељ емисије Оливера Миливојчевић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!