Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ НА СВЕ ТЕМЕ, БЕЗ УСТРУЧАВАЊА: О Путину, Трампу, Вучићу, Сергеју и вакцинама

0

Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ у интервјуу за ESPRESO.RS открива како је успео да се пробије до председника Русије Владимира Путина, у каквим је односима с Александром Вучићем, шта мисли о надрилекарству, али и открива детаље операције којом је недавно био подвргнут.

Да се прво питамо за здравље, недавно сте поново оперисани, каква је сад ситуација са вашим здрављем?

– Био сам у клиници „Дедиње“ на хируршкој интервенцији, замењен ми је кардиовертер дефибрилатор на пејсмејкеру, јер му је истекао рок трајања. Фабрички рок је пет година, а мени је трајао шест, јер хвала Богу углавном нисам имао проблема, нисам имао ни сувише јаку аритмију, ни велики пулс. Тако да апарат није био у великој употреби. Снимао је све, регистровао, али није било потребе за електро шоковима који највише енергије троше. Пошто је то био немачки апарат, а наша клиника има само америчке, они ниси могли мењати само батерије, него су морали да замене цео апарат. То је сад још савременији апарат, дакле наука и техника напредују муњевитом брзином.

Како се сад осећате?

– Добро, први пут је испод коже направљено гнездо за тај апарат, извађен ми је део ткива, а остало је спаљено. Тако да ту постоји место да се кожа само засече и подигне убаци се апарат, веже се са електродама на срцу и затвара.

Имали сте запажен разговор с Мирољубом Петровићем о лечењу канцера, шта мислите о надрилекарству?

– Мислим све најгоре. Ја Мирољуба Петровића никад нисам озбиљно схватао, њега сам третирао као неког шоумена, забављача и нисам могао ни сањати да то иде толико далеко. Ипак, нисам могао да учествујем у хајци против њега и инсистирао сам да медији могу да објаве само оно што сам заиста рекао, а не што накнадно падне на памет уреднику. Ту сам принципијелно поступао, али саветовати људима да избегавају лекаре, класичну медицину, то је глупост невиђена. Тако сам својевремено осуђивао и ту њихову акцију да народ одустане од вакцинације. Код нас су деца почела да умиру од болести које су давно побеђене. Ја лично, више од 30 година сваке године се вакцинишем против грипа. Као дете сам се вакцинисао против свих дечјих болести за које је била вакцина. У то време није била вакцина за рубеоле, пљускавицу, овчије богиње, али је била против туберкулозе, шарлаха и против још неких болести које су раније косиле малу децу. Туберкулоза је такође побеђена вакцином. Сад имамо вест да је у свету 95 одсто становништва имуно на лепру, а тај имунитет стицан је на различите начине. Знате, кад се један човек одбрани од лепре и преживи, тај имунитет се преноси с колена на колено, његови наследници су онда имуни на лепру. Тако да је стицање имунитета на природни и вештачки начин је јако значајно.

Кад сте имали проблем с тумором користили сте одређене методе које нису медицинске?

– Јесам, али као споредне. Али и то су чисте природне методе код мене засноване на воћу и на неким врстама поврћа. Ја сам поштовао све што лекари кажу и у болници у Холандији и у Београду.Једино што сам одбио у затворској болници то је било у Шевенингену, јер су ме тамо малтретирали, понижавали и иживљавали се.

Били сте на мети навијача Торциде и Новог Пазара, одговорили сте им песмицом?

– Одговорио сам им на исти начин. Надам се да као што сам се насмејао на њихову песму да су се они насмејали и на моју, али мислим да је овај начин моје реакције нешто што снижава тонус, јер свако нормалан међу њима морао се насмејати. Ако би ја сад заоштравао и рекао да су то изливи овог или оног, као што неки раде кад добију анонимно писмо, шта би то произвело? Не осврћем се на анонимна писма, кад би их скупљао и све те изречене претње у њима, то би било чудо једно.

Да ли сте чули како је на вашу песму реаговао Сергеј Трифуновић?

– Како је реаговао? Не знам.

Писао вам је на Твитеру, цитирам: „Па што сисо не идеш у Сплит и кољеш Торциду? Где их чекаш? У Паровима? Или на Фарми?“

– Сисаће он, сисати ускоро.

Шта мислите о његовом избору на место лидера ПСГ?

– Мислим да је то једна будалетина која ће само спрдњу унети на политичку сцену. Као да те спрдње до сада није било.

Мислите да не може ништа да уради?

– Ма, кретен један. Ко је њега икад озбиљно третирао? Глумио је у неким филмовима кад је требало да се глуми неко спадало, неки безвезњаковић или убица, психопата и слично.

Уопште га, дакле, не доживљавате као политичког противника?

– Ја га не доживљавам ни као правог глумца.

Последња истраживања јавног мњења говоре о енормном расту СНС, али и СРС, уколико би се сада одржали избори, радикали су на 4,4 одсто подршке?

– Не верујем у та истраживања. Мислим да су она сва она диригована и да њихови резултати зависе од воље наручиоца, оног ко плаћа. Ипак, та истраживања утичу на народ у одређеној мери, па људи кажу – ето, тај нема шансе, нећемо да наш глас пропада, гласаћемо за овог другог. Нама је највећи проблем што је наш читав изборни систем контролисан.

Фото: Србин.инфо – НеЗла

У ком смислу?

– Владајућа странка држи све у својим рукама, контролише апсолутно све, скоро све бираче. Она их (грађане) или плаћа новцем када изађу да гласају, од 1.000 до 4.000 динара или уљем, брашном и шећером или на крају обећањем да ће некога запослити. Сусрели смо се с таквим активностима у многим општинама, а ево сад имамо два кључна доказа, изборе у Кладову и изборе у Дољевцу. У Кладову су на изборе изашле свега четири странке од тога три владајуће, а само једна опозициона, на биралишта је изашло 60 одсто уписаних грађана и три владајуће странке су укупно добиле 94 одсто гласова, а једна једина опозициона није ни прешла цензус. То је немогуће у парламентарној демократији, то је најбољи доказ да нешто врло озбиљно није у реду.

Да ли се плашите да СРС неће прећи цензус?

– Ја се ничег не плашим. Ми смо спремни за све евентуалности у нашој идеологији ништа нећемо мењати. Наш програм остаје исти, видећемо…

Да ли очекујете расписивање ванредних парламентарних избора, медији најављују да ће 14. фебруара бити распуштена Скупштина?

– Видео сам то, али нисам сигуран да ће бити избора. Ми не би волели да они буду расписани, али смо спремни за њих. Волели би да то буде у редовном термину. Имали смо три пута расписане ванредне изборе од када је напредњачка власт на сцени. Чему то онда води? Да ли то значи да је то власт ванредног стања, ванредних избора?

Залажете се онда за шта?

– Залажем се за редован изборни циклус.

Председник Александар Вучић рекао је да на одлуку о изборима може утицати само питање Косова?

– Ја знам шта Устав не дозвољава и с чим нико не сме да се игра. Устав не дозвољава никакву независност Косова, отцепљење било ког дела територије Србије и учлањење Косова у УН.

То су ваше црвене линије?

– То нико не сме у име Србије и српског народа да потпише.

Како коментаришете приче о размени територије и подели Косова?

– Ја то не бих назвао разграничењем. То сам назвао раздвајањем Срба и Албанаца. Ако они на Косову и Метохији не могу да живе заједно онда могу да се раздвоје и ми смо у једном броју Велике Србије објавили могућу карту тог раздвајања. Четири северне општине с коридором преко Гораждевца ка Пећкој патријаршији да буду у саставу централне Србије, потпуно. Тако исто и пет општина од Грачанице према Гњилану које су територијално повезане и никакав проблем да се то изведе. Десета општина је општина Штрпци, а што се тиче општини Гора то треба препустити самим Горанцима да одлуче. Дакле, то би било директно у Србији под пуним ингеренцијама Београда. С друге стране, нека Албанци имају аутономију до неба. Српска полиција да буде на граничним прелазима, Албанци не могу да имају војску, али могу да имају све остало. Ако ће се звати аутономијом нека је то врхунска, ако ће да имају свој буџет, свој порески систем, нека имају све своје и да им се уопште Београд не меша, само царински органи нека буду на граничним прелазима. Дакле, то им је потпуна слобода, е сад да ли ће они или њихове газде то прихватити, остаје да се види.

Шта кажете о предлогу Рамуша Харадинаја да би за Косово требало организовати Рамбује?

– Рамбује је пропао. Зашто онда ићи за неким пропалим решењима? Ево ту смо… Ако ће се укључити Америка, треба да се укључе и Русија и Кина у преговарачки процес и да се каже: „Максимални захтев Албанаца је независност, а максимални уступак Србије је све од независности“. Нека имају потпуну слободу, могу и своју новчану јединицу да имају, ако ће неко у њу да има поверења. Чак бих им дозволио да учествују и у свим међународним такмичењима. Ако може Шкотска, Северна Ирска и Велс, могу и они, шта нас брига. Али нема Војске, нема у УН, нема у Унеско, Интерпол.

Али Албанци су већ формирали војску?

– Какву су они војску формирали? Само су преименовали оно што су имали у војску. Сами Американци су рекли да им треба 10 година да то претворе у војску. И ако су им Американци одмах дали наоружање, није то неко нарочито наоружање, ал ето… То су мала борбена возила, а за та возила једна зоља је довољна.

Сви су били зачуђени, чак вам нису ни поверовали да сте се срели с председником Русије Владимиром Путином, док нису видели слике?

– Ко ми није поверовао? Сви озбиљни људи су ми поверовали. Сви знају да четнички војвода не лаже.

Како је дошло до тога?

– Ето, мало сам се потрудио, било је мало муке, али сам успео, јер је све било мимо државног протокола.

Шта вам је рекао Путин?

– То је био кратак разговор, мени се учинило да је трајао десетак минута. Неки кажу да је 8 минута био прекид у преносу, али су на крају пустили снимак само од 16.5 секунди. На том снимку се не види Вучић, а на сликама које су се појавиле види се. Ја сам му рекао да сам председник највеће опозиционе странке националног карактера у Србији. Он је рекао да све зна о мени и о нашој партији и да смо од почетка русофилски настројени. Да смо за унију с Русијом и за улазак у ОДКБ, рекао сам му да сам 12 година робијао у Хагу и то је знао и пратио.

Значи, био је потпуно информисан?

– Потпуно је информисан. У једном тренутку ми је Вучић рекао: „Војо, за тебе сви у Русији знају“. Затим је додао: „Господин председник све зна о теби“. Ја сам додао: „Мора да си му ти Вучићу причао“. (смех)

Како сте успели да заобиђете тај протокол?

– Јој, не знам ни ја како сам успео. То је било кроз иглене уши.

Прича се да су вам помогли људи из Храма Светог Саве?

– Ко ми је помогао никад у животу нећу да кажем. Осим ако ми радикали дођемо на власт, па да те људе одликујем. (смех)

Да ли је то био први састанак вас и председника Русије?

– Да, то је наш први сусрет. Ја сам му први честитао кад је први пут победио на изборима у Русији. После тога сам само једном био у Русији, на пропутовању за Кину. Тад сам се срео само са шефовима парламентарних странака. Онда сам отишао у Хаг, вратио се и многи Руси који би долазили тражили су сусрет са мном, пре свега Дмитри Рогозин, и ја сам то прихватио. Ми смо пријатељи од раније, још од 90-их година. Али никад није било шансе да се састанем с председником Путином. Нисам додуше ни ишао у Москву, нисам ишао ни док се СРС није вратила у парламент, јер да идем у Русију као председник ванпарламентарне странке не иде ми некако. Онда и мала нам је странка остала са 8 одсто гласова и знао сам да нема шансе да се с њим сретнем. Мој син Александар који је и потпредседник странке ишао је више пута, имао много сусрета, неколико пута је ишао на Крим и Доњецк. Ја се надам да ћу ускоро кренути у Москву и да ћу имати прилике да се сретнем с Путином и да ће то бити дужи сусрет.

Да ли сте се покајали због пружања подршке Донаду Трампу?

– Зашто бих се покајао? Он мање мрзи Србију него што је то био случај у време Барака Обаме или Била Клинтона.

Мислите ли да ће моћи да се избори са дип стејтом?

– Не знам. Још та борба траје. Али да видимо корисне резултате. Он је практично захваљујући мојој подршци победио на изборима. Јесте ли свесни тога? Тамо где је губио од Клинтонове, изашли су Срби и масовно гласали за њега. То је био случај у државама Мичиген, Винсконсин, Индијана, Охајо, чини ми се и Пенсилванија. Шта је ту добро? Прво, политички је уништио Клинтонове, друго уздрмао је дубоку државу која је до сада била антисрпска. Треће, растурио је ЕУ, четврто, довео је у питање постојање НАТО пакта, шта би сте више за ово кратко време? Смирио је тензије са Северном Корејом, надам се да ће наћи заједнички језик и с Кином и Русијом.

Шта Албанце чека у Хагу?

– Знају они и сами какав је Хаг, били су они тамо, имали су своје делегације. Опет ће бити повлашћени, видећемо да ли ће бити и оптужени. Полако. Ја мислим да је само то једна претња албанским лидерима да буду кооперативнији.

Издали сте књигу о Расиму Љајићу, жестоко сте га оптужили, да ли сте имали основа за тако нешто?

– Сад ћу вам поклонити књигу, прочитајте, па сами закључите.

Како коментаришете изјаве Љаића да је све то лаж?

– То не могу бити лажи, видећете да је књига пуна разних изјава, пре свега муслимана који живе у Пазару и околини.

Многи су коментари да имате договор са Муамером Зукорлићем и да је због тога та књига написана?

– Никакав договор са Зукорлићем нисам имао. Дошао сам једноставно до доказа, не може тај човек да буде потпредседник Владе Србије, он је од 2000. године министар у свим владама.

Значи, остајете при својим ставовима?

– Да.

Не бојите се неке контратужбе?

– Кад сам се ја неког бојао?

Изјавили сте да СРС неће у коалицију са СНС?

– Нисмо тако то изјавили, ми смо у коалицији са СНС у 6 општина у Србији, једна је са Шапићем на Новом Београду, а једна је у Старом Граду с Марком Бастаћем који је избачен из ДС. Што се тиче коалиције на републичком нивоу, ако се напредњаци одрекну ЕУ отворен је пут за коалицију.

Какви су данас Ваши односи с Александром Вучићем?

– Нисам га видео од када је био председник Путин, а пре тога ко зна од када се нисмо видели.

Да ли се чујете телефоном?

– Не. Ја сам одбио да идем и у званичне аудијенције код њега док не уклони заставу ЕУ из кабинета.

У каквим сте односима с Томиславом Николићем?

– Никаквим.

Нисте се чули?

– Не.

Упутили сте доста отровних стрелица према њему?

– Нису то отровне стрелице, то су само чињенице, о његовом криминалу, корупцији о издаји.

Да ли је било покушаја да изгладите односе?

– Није.

Какву комуникацију имате с Ивицом Дачићем?

– Нормалну приватну комуникацију, кад се видимо увек се насмејемо, поразговарамо.

Како оцењујете Дачићево певање разним европским званичницима?

– Ја не знам да певам, да знам певао бих и ја.

Певали бисте Путину?

– Не знам коме бих, али знам да од најранијег детињства немам музички слух.

За крај, која је ваша пројекција, да ће СРС имати посланика у Скупштини Србије?

– Ми се боримо да достигнемо 126 и да формирамо владу.

Сами?

– Најлепше је кад сами формирате владу.

И Вучић је могао сам да формира Владу па није?

– Не знам, зависи од програма који би та влада имала.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!