ХРВАТСКИ КОМЕНТАТОР ЗАПАЛИО РЕГИОН: Звездаши, извините, немојте никада бити као ми

7

Можда бих отишао предалеко ако бих рекао да држава спонзорише овакве чинове, али сасвим је сигурно да мало тога ради да до њих не дође - написао је Цвијановић

После напада хулигана на ватерполисте Црвене звезде у Сплиту, бројне познате личности, како из света спорта, тако и из политичке сфере и јавне сцене, огласиле су се и осудиле овај инцидент.

Међутим, један коментар посебно је привукао пажњу јавности. Познати хрватски спортски коментатор Невен Цвијановић оштро је осудио поступак својих сународника, а текст који је написао за портал „Спортклуб“ дефинитивно ће одјекнути регионом.

Преносимо вам део коментара хрватског новинара, који је без устезања изнео свој став.

– Морам нешто о овоме рећи, па куд пукло да пукло, коме се свиђало или не свиђало. Пре свега, јако ме је срамота. Вероватно вам је познат тај осећај кад се истински срамите, као да сте управо ви једини и искључиви кривац за све. Као да сам ја био тај морон који је ударио те момке на сплитској риви, као да је моја рука потерала тог јадног младића у море и као да сам ја лично тај кретен који је викао „четник“. И то је занимљиво, чак сам више времена провео размишљајући о том најнижем ступњу човековог претка који виче из гомиле, него о тој човеколикој хорди која туче. Мислим да се тај „јунак“ који хушка с тобоже неприметним „четник“ налази на нижој лествици развоја од оног који подиже руку на спортисте који су у посети његовом граду, који би требали из њега понети лепе успомене.

Рећи ће како је ово изолован случај у једном прилично уређеном друштву и како не може град и држава бити таоц мале групе неотесаних. Али, је ли заиста тако? Је ли заиста истина да држава и друштво са овим немају никакве везе. Ајмо једном да погледамо сами себе у лице и кажемо истину… Па није баш тако.

Можда бих отишао предалеко ако бих рекао да држава спонзорише овакве чинове, али сасвим је сигурно да мало тога ради да до њих не дође. Сами сте, господо политичари, ово све закували! Сви ваши ситнополитички говори и прозивања враћају нам се као бумеранг. Намерно нисам написао “враћају ВАМ се” јер ви сте срећни ако статус „qуо“ потраје, ви се задовољно смешкате кад прави Хрвати млате четнике. Задовољно трљате руке кад се мрзе Срби, Хрвати, Албанци, муслимани… Срећни сте кад људе туку усред бела дана на сплитској риви.

На жалост, тако је како је и ништа се, барем у ближој будућности, неће променити. Барем док још неколико генерација не одрасте, ако се и онда нешто промени. Свака част тим Сплићанима који су пружили руку том дечку који је из мора викао да је Црногорац и да није Србин. Свака част на помоћи, али трагикомична је та сцена. Велики и тешки црњак, а опет и невероватно монтипајтоновски комад. Песимиста сам, баш сам ј***но незадовољан и несрећан због чињенице да се ништа није променило и да се вероватно ништа неће променити.

На крају, драги спортисти, ватерполисти Црвене звезде, ако вам то нешто значи, ја вам се извињавам. Опростите на нашем негостопримству, опростите на нашој неукости и ускогрудности. Молим вас, немојте се ви према нама понети овако као што смо ми према вама – поручио је признати хрватски спортски коментатор.

Подсетимо, Ватерполисти Црвене звезде нападнути су у недељу у центру Сплита.

Четворица играча седела су на кафи око 13:40 сати на Риви, главном градском шеталишту, када им је пришла група младића и затражила од њих да скину тренерке са клупским обележјима, а потом насрнула на њих и почела да их туче.
Због овог инцидента утакмица Морнар – Црвена звезда је одложена, а црвено-бели су се вратили у Београд.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

7 коментара “ХРВАТСКИ КОМЕНТАТОР ЗАПАЛИО РЕГИОН: Звездаши, извините, немојте никада бити као ми

 1. СРЦЕ НА ТЕРЕН каже:

  Стиже освета са Севера смрадови, јеебо вас Броз и папа Фрањо

  1. Ložač каже:

   Ал ћеш им се налупати јаја о гузове фуксо маретова?

 2. mare каже:

  Кажем ја свуда има људи.

  1. Popara каже:

   има има – али које су сорте

 3. Деда Јова каже:

  Можда је код господина Цвијановића прордаио СрБски ген.

 4. Зарја, Зарја каже:

  Када би ми били као ви, вас више пута не би било. Нестали би са лица Земљице. Шта мислите, би ли Земљица жалила?
  Овако, још сте ту, зар не?! Такви никакви и непокајани за много веће ужасе од овог последњег у све лошијој организацији, којима се упорно представљате свету, зазивајући праведну казну, која, такође, упорно изостаје, Божјом промисли.
  Ви сте, драговићу, само појединац и по томе где живите, претпоставка је да сте храбар чова. И то треба да нам буде, као, довољно?! Мало с врха, мало новинар, а ми знамо да вас осим варварства краси само још тешко лицемерје, па не верујемо ни у једну реч, макар била и часна и на месту, као Ваша, спортска.

 5. Popara каже:

  Седео сам у кафићу, ја устадох – сви усташе

Оставите одговор