Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ: Видите да људи одлазе… Спреман сам да вас чујем

0

Председник Србије и СНС Александар Вучић посетио је Основну школу "Вук Стефановић Караџић" у Левосоју у општини Бујановац, а потом и Бујановац.

Како преноси државна агенција Тањуг, председника је испред школе дочекао велики број мештана, као и председник Координационог тела за Прешево, Бујановац и Медвеђа Зоран Станковић и заменик председника општине Бујановац Стојанча Арсић.

Школу похађа 100 ученика, а до сада нису имали салу за физичко.

Пројекат изградње сале вредан је 385.000 евра. Сала има 800 квадратних метара, свлачионице, трибине.

Изградња је почела 2017. године, а када ускоро стигне потребна опрема моћи ће да се користи.

Радове на изградњи сале финансирала је Влада Србије, преко Министарства просвете, а обезбедила је и 40 лопти и друге спортске реквизите.

Нема живота без економије и најважније је да и овде у Бујановцу отворимо бар један фабрички погон како би људи могли „колико толико“ да се запошљавају, рекао је у Бујановцу Вучић.

„Знам како су овде фабрике уништаване и знам ко их је уништавао, али наше је да то променимо. Привреда је овде још раније уништавана али треба да видимо шта можемо да проправимо, да доведемо инвеститоре овде“, рекао је Вучић у разговору са мештанима.

Додао је да је за људе од пресудног интереса да могу да опстану и остану на овим просторима, а да, како каже, свака друга кућа не буде на продају.

„Видите да људи одлазе трбухом за крухом у Словачку, Аустрију… Ми данас имамо више новца, можемо да помогнемо и није нам то проблем само да нађемо више програма“, додао је Вучић.

Апеловао је да се помогне, да се подстакне приватни сектор, на све могуће начине – стартаповима, да држава даје 50 одсто кредита, а 50 одсто грантова, јер, како је навео, то су питања од виталног значај за опстанак земље, а окупљенима је рекао да се не либе да постављају питања која ће допринети унапређењу живота и опстанку људи.

„Спреман сам да вас чујем и да видимо шта можемо да направимо. Оно што сам видео и што ме подстиче на још већи рад и труд јесте страх људи због непостојања посла“, закључио је он.

„Грађани Бујановца, иначе, дочекали су Вучића у великом броју, готово да су затворили улицу у којој се налази кафе „Левко“ у којем је разговор организован, и покушали су да се пробију до њега како би му изнели проблеме“, наводи се у извештају Тањуга.

Између осталог, пожалили су се што није асфалтиран пут од села Љиљанце код Бујановца, до Богдановца, у дужини од три километра и тражили ау ако могу да добију тај пут.

Вучић је упитао директора „Путева Србије“ колико то кошта и када је чуо да је то 40 милиона динара, обећао им је пут, најавио да ће већ за десет дана да изађу машине и да ће добити асфалт.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!