Прочитај ми чланак

ФЕДЕРЕР: Не занима ме „ренкинг“ све док побеђујем Ђоковића и Надала

0

Роџер Федерер, славни швајцарски тенисер, рекао је како га не интересује да буде светски "број један" колико га интересује освајање титула на Гренд слемовима.

Федерер има негативан међусобни скор са Ђоковићем (22-25), а последњи пут га је победио у групној фази Завршног мастерса 2015. године. Од тада Новак је забележио четири победе над Швајцарцем у званичним мечевима.

Што се тиче Надала, Федерер и против њега има негативан скор (15-23), али је Шпанца савладао у пет претходних дуела.

Федерер, некада најбољи тенисер света и освајач 20 Гренд слем титула, на конференцији за медије у Женеви причао је о променама у својим приоритетима.

„За мене, сада када имам 37 година, ренкинг више није приоритет. Желим да будем здрав, да знам да могу да освајам турнире и да знам да могу да побеђујем њих (Ђоковића и Надала)“, изјавио је Федерер.

Швајцарац је изјавио да му лош ренкинг не представља никакав проблем и да му је циљ да буде компететиван на Гренд слемовима. Он је, иначе, тренутно шести тенисер севта.

„Чим осетите да немате шансе да побеђујете настаје проблем. Чак иако ми ренкинг додатно падне то неће бити проблем, све док будем имао шансе да освојим Гренд слем, као што сам то урадио пре две године када сам био 17. на свету. Радије бих био 17. на свету, него трећи без Гренд слема или неког другог турнира“, објаснио је Роџер.

Федерер је причао о наредном Лејвер купу, који ће се одржати од 20-22. септембра у Женеви. Он је изјавио да ће се, већ познатим учесницима њему и Надалу, прикључити и српски тенисер Новак Ђоковић, као и сународник Стен Вавринка.

„Једва чекам. Надал и ја смо причали о томе у Мелбурну и усагласили смо се да смо узбуђени око тога што ћемо опет бити у истом тиму. Не знамо ко су нам противници, али добро је што ће Рафа бити на мојој страни, на мом домаћем терену у Швајцарској. Играће се у дворани, што мени одговара“, додао је Федерер.