Прочитај ми чланак

ВЛАСТ СЕ ПЛАШИ НАВИЈАЧА: Одлажен вечити дерби; Синоћ „Делије“ нису пустили у халу!

0

На кошаркашкој утакмици Црвена звезда - Уникаха, синоћ у хали "Пионир" било је упадљиво мање навијача. Један од разлога је и тај јер је полиција пре меча изненађеним навијачима саопштила да могу да уђу само под условом да сви буду легитимисани. Будући да ти навијачи редовно долазе да бодре свој тим, да нису правили никакве инциденте, као и да такви потези полиције до сада нису били уобичајени јер нигде у свету не улазите на спортске догађаје уз личну карту, неколико стотина "Делија" је то одбило и демонстративно напустило халу.

Данас је објављено и да се одлаже вечити фудбалски дерби, заказан за 27. фебруар. Као разлог се наводи да им смета јер је заказан у среду, режимски медији „лицитирају“ да је одлагање неколико дана, док навијачи у коментарима листом пишу да верују да ће дуже чекати на дерби наводећи да се власт уплашила навијача.

Као аргумент за страх наводе и ситуацију са „Делијама“ синоћ на кошаркачкој утакмици.  Такође, од када трају протести, приметно је да утакмице обезбеђује значајно већи број полицијских возила, него што је уобичајено.

– Нема смисла да се дерби игра средом јер практично нико из унутрашњости не би могао да дође на највећу утакмицу, а и радни је дан. Иако смо ограничени и УЕФА терминима који су заштићени и припремама репрезентације, оставили смо простор да померимо коло и изађемо у сусрет Арени са којом имамо добру сарадњу. Међутим, одлуку треба да донесе Извршни одбор Фудбалског савеза Србије – рекао је директор Суперлиге и Прве лиге Србије Владимир Булатовић за „Телеграф“.

„Вечити дерби“ је првобитно заказан за 27. фебруар на стадиону „Рајко Митић“ и идеја је да се одигра у суботу другог марта, а наредно коло настави од среде шестог марта.

Тренутни распоред 24. кола изгледа овако:

среда, 27.02.2019

Динамо – Напредак
Спартак – Чукарички
Вождовац – Војводина
Раднички Ниш – Радник
Црвена звезда – Партизан
Пролетер – Младост
ОФК Бачка – Земун
Мачва – Рад

Наредно, 25. коло испрва је заказано за викенд трећег марта и у њему Звезда гостује Младости, а Партизан дочекује Раднички из Ништа.

недеља, 3.3.2019 (очекује се померање за наредну среду)

Мачва – Динамо
Рад – ОФК Бачка
Земун – Пролетер
Младост – Црвена звезда
Партизан – Раднички
Радник – Вождовац
Војводина – Спартак
Чукарички – Напредак

Да подсетимо, пролећни део Суперлиге почиње 16. фебруара 22. колом и тада Звезда код куће игра против Војводине, а Партизан иде „на ноге“ Бачкој.