Прочитај ми чланак

НАРОДНА БУНА НЕ ЈЕЊАВА: У Зрењанину одржан други протест „1 од пет милиона“

0

Протестна шетња "Један од пет милиона" одржана је вечерас у Зрењанину, а говорио је новинар листа Данас Ненад Кулачин, рекао је да се нико од људи који учествју у протестима не залаже за "било какво вешање" нити силовање. "Њега подржава Симо Спасић који је правоснажно осуђен за силовање, према томе, заобиђи нас", рекао је Кулачин и изразио наду да ће Србија ускоро постати слободна и демократска земља у којој ће владати закони а не један човек.

„Ми се данас боримо за слободу, за демократију, за право да критикујемо и да мислимо својом главом. Престаните да нас називате силоватељима, људима који су жељни насиља, а сада видимо и вешања. Једине главе које страдају су наше, вашим ништа не фали, све су на броју и ниједна није окрзнута и тако треба и да остане“, поручио је Кулачин.

Рекао је да се нико од људи који учествју у протестима не залаже за „било какво вешање“ нити силовање.

„Њега подржава Симо Спасић који је правоснажно осуђен за силовање, према томе, заобиђи нас“, рекао је Кулачин и изразио наду да ће Србија ускоро постати слободна и демократска земља у којој ће владати закони а не један човек.

Кулачин је, између осталог, навео да људи морају бити слободни и да „оне који додју критикују како би били бољи и успешнији“.

„Будимо се устајемо и нећемо стати док не видимо леђа овој пошасти која је напала Србију седам година. Људи почело је“, казао је он.

Међу неколико стотина окупљених на протесту који је у Зрењанину одржан други пут, били су и радници Поште Србије са транспарентима „Пошта = социјални случај“, као и пољопривредни произвођачи са поруком „Уништили сте село“.