Прочитај ми чланак

ДОК ВУЧИЋ ШЕТА ПО СРБИЈИ Четврти протести „1 од пет милиона“ и у Трстенику

0

"Ових дана се чује да ће Вучић у оквиру турнеје по градовима Србије посетити и Трстеник. Обавештавам га да ћемо поново покушати да му поставимо питања везана за наш град. Сада ће нас бити више, па уколико поново има у плану да нас хапси нека нас ухапси све", рекао је предузетник Бојан Петровић.

Протест против актуелне власти „Један од пет милиона“ одржан је вечерас у Трстенику, а следеће, пето окупљање у том граду заказано је за 14. фебруар.

Протестна шетња започета је на платоу испред зграде општине Трстеник где је поздрављено потписивање споразума са народом, саопштили су организатори.

Како су навели, оставка локалног руководства је неопходност, као и ослобађање Радио Телевизије Трстеник коју са више од 10 милиона динара финансира општина из локалног буџета, а „нема простора да се чује глас оних градјана који мисле другачије“.

Пре протесне шетње адвокат Владимир Гајић је истакао да су градјани на улицама јер је то последња шанса „ове генерације да свој живот узме у своје руке“.

Он је оценио да је Србија „заробљена држава“ у којој покушај убиства лидера Левице Србије Борка Стефановића тужилаштво карактерише као изазивање нереда на спортској приредби, а покушај ликвидације новинара Милана Јовановића као изазивање опште опасности.

„Држава у којој се возач оптужен за насилничку вожњу у којој је живот изгубила једна жена, одлуком локалног суда брани са слободе, док је младићу који је носио пластична вешала на протестима у Београду одређен притвор од 30 дана, чиме је он постао најмлађи политички затвореник у Европи“, рекао је Гајић.

Глумац и водитељ Марко Степановић поручио је да је страх медју грађанима већ побеђен.

„Данас нас има скоро пет милиона иако је Александар Вучић рекао да нам неће испунити ниједан захтев све да нас и толико има. Хоћеш, буразеру, испунићеш нам све захтеве! Играћеш и коло онако како грађани свирају, јер не бираш ти грађане, већ грађани тебе“, поручио је Степановић.

На протесту је говорио и Бојан Петровић предузетник који је 13. децембра 2018. године, уочи доласка Александра Вучића у Трстеник приведен, јер је претходно на друштвеним мрежама најавио да ће доћи на отварање нове фабрике и поставити му питање.

„Ових дана се чуло да ће Вучић у оквиру своје турнеје по градовима Србије посетити и Трстеник. Обавештавам га да ћемо поново покушати да му поставимо питања везана за наш град. Сада ће нас бити више, па уколико поново има у плану да нас хапси нека нас ухапси све“, рекао је Петровић.