Прочитај ми чланак

АРНО ГУЈОН НЕ ОДУСТАЈЕ ОД ПОМОЋИ СРБИМА на Косову и Метохији

0

НОВИ САД - Рад Хуманитарне организације "Солидарност за Косово" отежан је, од како су повећане таксе на робу из Србије, изјавио је француски хуманитарац и оснивач те организације, Арно Гујон. Додаје да и даље траје његова борба да му се укине забрана Приштине за улазак на Косово и Метохију.

„Срби са Косова сусрећу се са бројним проблемима двадесет година и циљ наше организације је да и поред свих потешкоћа, нарочито од увођења такси, не одустанемо у намери да им помогнемо“, казао је француски хуманитарац Арно Гујон.

„Требало је да купимо два медицинска апарата, нажалост то нисмо могли због такси, јер нисмо могли да их увеземо, тако да смо то морали да купимо на лицу места. Такође за наш конвој хуманитарне помоћи је било доста компликација. Ипак настављамо нашу борбу упркос препрекама, таксама, забранама“, каже он.

10. септембра прошле године, Гујон је приведен на административном прелазу Мердаре, а потом му је, на неодређено, забрањен улазак на Косово и Метохију. Каже, то је још једна од отежавајућих околности у његовом хуманитарном раду.

„Од тада водим неке процедуре у Приштини како би та срамна и неразумна одлука била укинута, међутим за сада нема помака. То заиста отежава наш рад, али настављамо борбу. Јуче сам имао састанак са владиком Теодосијем у вези са новим пројектима које ћемо реализовати током ове године“, истиче Гујон.

Гујон је у Новом Саду одржао трибну „Другачији поглед на Србију“. Угостио га је Правни факултет за привреду и правосуђе, који ће доделити две стипендије студентима са Косова и Метохије, а које ће изабрати Гујонова организација „Солидарност за Косово“.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!