Прочитај ми чланак

ЗЕЛЕНОВИЋ: Срби живе у диктатури, истина се више не може сакрити

0

Градоначелник Шапца и један од лидера Савеза за Србију Небојша Зеленовић оценио је да је Споразум са народом, који је опозиција данас усвојила, "велики корак" али и "начин да се мирним, демократским путем на неким будућим, поштеним изборима победи Александар Вучић".

„Ово је јако важан дан пошто је сва опозиција која у овом тренутку учествује у разговорима, изашла са једним документом пред градјане, потпуно разумејући поруку коју они упућују последњих недеља са протеста. Верујем да ће то бити један широк, добар договор који ће грађани прихватити“, казао је Зеленовић агенцији Бета.

Говорећи о сутрашњем састанку Комитета за мониторинг Конгреса локалних власти Савета Европе (СЕ) у Београду, Зеленовић је казао да очекује успостављање мисије СЕ која ће утврдити наводе опозиционих градова и општина у Србији о притисцима које власт врши над њима.

„Истина се не може сакрити, потпуно је јасно да се у Србији данас живи у диктатури, грађани који шетају у 50 градова то показују. Оно што смо пред надлежним телима СЕ успели да покажемо то је да се у Србији крше елементарна људска права, да се крши Повеља о правима локалних самоуправа која је темељ установљавања надлежности Савета Европе“, рекао је градоначелник Шапца.

Сутрашњи састанак Комитета за мониторинг Конгреса локалних власти Савета Европе организују Град Шабац, општине Чајетина, Параћин и Стари град.