Прочитај ми чланак

УКИНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ БАКА ЦОКЕ пензионерке која је убила инвеститора

0

Инвеститор (са богатим досијеом у полицији) присиљавао је жену да му прода кућу због плаца, она га је више пута пријављивала и полицији због претњи и угрожавања сигурности, али нико није реаговао. После убиства, Вучић (и режимски медији) је бранио инвеститора, што је изазвало велико негодовање у обесправљеном народу.

Виши суд у Београду укинуо је оптужницу и наложио допуну истраге против пензионерке Стојанке Стојановић Цоке (71), која је у септембру прошле године хицима из пиштоља убила грађевинског инвеститора Зорана Трифуновића (58) у Улици Вучићев пролаз у београдском насељу Звездара, пише Курир.

Брутално убиство забележиле су сигурносне камере, а на снимку се јасно види како Стојановићева, маскирана качкетом, прилази Трифуновићу на улици, а потом из торбе вади пиштољ и пуца у њега. Након злочина она је мирно отишла у своју кућу, где се пресвукла и легла у кревет. Истрагом је утврђено да је пиштољ којим је починила злочин у власништву њеног сина, који је у том тренутку спавао у кући.

Више тужилаштво је након истраге недавно подигло оптужницу против Стојановићеве, којој је на терет стављено кривично дело убиство, за које је запрећена казна од 15 година затвора.

УРАЧУНЉИВА ИЛИ НЕ?

– Виши суд који је преиспитивао оптужницу закључио је да је у истрази дошло до пропуста у вези са балистичким вештачењем, па је наложено да се ти недостаци отклоне. Током истраге обављена су и неуропсихијатријска вештачења која су дала опречне резултате. Једна група вештака сматра да је Цока неурачунљива и да јој се због тога не може судити, док друга оцењује да је она процесно способна – рекао је бранилац, адвокат Горан Дошен.

Он је казао да ће због опречних мишљења вештака, суд током предстојећег поступка вероватно наложити супервештачење како би се коначно утврдило да ли је Цока способна за суђење.

ПОКУШАЛА ДА ПРЕРЕЖЕ ВЕНЕ

– Моје мишљење је да она није процесно способна, и то ћу се трудити да докажем. Поред тога, она се од хапшења налази у веома тешком психичком стању, а подсетићу и да је у затвору већ једном себи покушала да пререже вене – казао је Дошен.

Стојановићева је након хапшења најпре негирала да је починила злочин, али је на саслушању пред тужиоцем, где су јој наводно предочени докази у виду парафинских рукавица и видео-снимак, одлучила да се брани ћутањем.

ГОДИНАМА ТРПЕЛА ПРЕТЊЕ И НАСИЉЕ ОД ИНВЕСТИТОРА

Марко Стојановић, син осумњичене пензионерке, изјавио је након њеног хапшења да је његова мајка дуги низ година била у сукобу са инвеститором Трифуновићем.

Стојановић је навео да је инвеститор присиљавао Цоку да му прода плац и своју кућу, где је хтео да гради нови објекат. Стојановић је такође тврдио да је Цока више пута пријављивала Трифуновића полицији због претњи и угрожавања сигурности, али да нико није благовремено реаговао.