Прочитај ми чланак

ПОЛИТИЧКЕ МЕРЕ ИЗ ДОБА ЈУЛ-а: Власти у Ужицу УКИНУЛЕ СТРУЈУ током протеста!

0

Организатори ужичког протеста „Један од пет милиона“ су саопштили да челници Ужица нису омогућили прикључак за електричну струју за озвучење на том протесту, који се одржава испред зграде Скупштине града.

„У складу са приватизацијом целе државе, СНС је приватизовала и све институције у граду и јавном имовином располаже као да је њихова, тако да нас не чуди то што нам нису одобрили прикључук за струју“, рекао је за Данас Жељко Бацотић, један од организатора протеста и додао да тиме „градско руководство шаље поруку да не уважава све грађане Ужица“.

Организатори протеста су се обратили Градској управи за послове органа града, општу управу и друштвене делатности и, у допису од 30. јануара, затражили да им се „омогући прикључак за струју за разглас за протест 1.фебруара и за сваки наредни петак, од 17, 30 до 18,30 часова“, уз наводе да су протести и протестне шетње благовремено пријављени Полицијској управи Ужице.

– Од градских челника нисмо добили одговор, али то смо очекивали, јер знамо с ким имамо посла. Дешава се иста ситуација као у августу прошле године, када је Савез за Србију имао великих проблема са коришћенем скупштинске сале, како би грађанима представио свој програм“, додао је Бацотић.

Гордана Урошевић, начелница наведене Градске управе, потврдила је да је захтев стигао, али да није разматран. „Нисам радила прошле седмице и због тога захтев није разматран“, казала је за Данас начелница. На питања када ће бити разматран и да ли ће бити одобрен, рекла је да „о томе, за сада, ништа не може да каже“.

Иначе, на трећем потесту у Ужицу, у петак 8.фебуара у 18 часова, говориће професор Чедомир Чупић, бивши судија Врховног суда Србије Зоран Ивошевић и Слађана Станковић, представница удружења произвођача малине из западне Србије.

Протест Ужичке одбрамбене лиге

Такође у петак, али у 17,30 часова, Ужичка одбрамбена лига, која је одустала од организованог учешћа у протесту „Један од пет милиона“, објаснивши да је њен циљ решавање локаланих проблема, организоваће свој трећи протест и то на градској плажи. Најављено је да ће бити речи о томе да ли вода из језера Врутци може да се преради у пијаћу воду, како да се заустави уништавање кањона Ђетиње, о изградњи малих хидорцентрала, плановима локалане власти за Стари град и другим проблемима. Након тога уследиће шетња до ужичке скупштине.