Прочитај ми чланак

РАДНИЦИ ОТЕРАЛИ ИЗВРШИТЕЉЕ: Покушали да уз помоћ полиције 13. пут преузму фабрику!

0

Кордон полиције је и данас, као и приликом ранијих покушаја судских извршитеља да преузму погон ФРА, блокирао све прилазе фабрици, недозвољавајући новинарима да приђу фабрици све док извршитељи нису отишли. Фабрички синдикати и радници истичу да се имовина фабрике, која вреди око 200.000 евра "продаје" за дуг од 30.000 евра!

Судски извршитељи покушали су уз помоћ полиције 13. пут да принудно преузму погон „Куглична вретена“ Фабрике резног алата у Чачку што су радници спречили.

Радници су блокирали фабрички улаз и спречили судске извршитеље да уђу у фабрику и наплате дуг од поравнања са једном чачанском приватном фирмом, који је од 1,5 милион динара у међувремену са каматама нарастао на око 4,6 милиона динара.

Кордон полиције је и данас, као и приликом ранијих покушаја судских извршитеља да преузму погон ФРА, блокирао све прилазе фабрици, недозвољавајући новинарима да приђу фабрици све док извршитељи нису отишли.

Представници фабричких синдиката рекли су новинарима да је против 59 радника ФРА поднета кривична пријава због онемогућавања извршитеља да преузму погон и они су позивани у полицију да дају изјаве.

Раднике ФРА су и данас, као и приликом ранијих протеста, подржали одборници Двери, највеће опозиционе одборничке групе у Скупштини Чачка.

Менаџмет фабрике је купцу објекта пре шест месеци доставио понуду којим би био обештећен тако што би му било исплаћено 5,6 милиона динара, али он је ту понуду одбио и инсистира на извршењу.

Фабрички синдикати и радници истичу да се имовина фабрике која вреди око 200.000 евра „продаје“ за дуг од 30.000 евра и апелују на надлежне да се измени Закон о извршењу како се имовина грађана и фирми не би продавала „испод сваке цене“.

ФРА, која се бави производњом и продајом резаног алата и машина, основана је 1953. године и налази се у фази реструктуирања. У фабрици је запослено 560 радника.