Прочитај ми чланак

ПОСЛЕ ХАПШЕЊА НА ЈАРИЊУ: Албанци Србина терете за планирање геноцида?!

0

Адвокат Љубомир Пантовић, после хапшења Зорана Ђокића (48) на прелазу Јариње

ПОСЛЕ вишечасовног саслушања у полицијској станици у Приштини, Зоран Ђокић (48), који је у петак увече ухапшен на административном прелазу Јариње под сумњом да је починио ратни злочин против цивилног становништва, премештен је у полицијски притвор у Пећи. Према речима адвоката Љубомира Пантовића, готово је извесно да ће му притвор бити продужен.

Како истиче Пантовић, осим што Ђокића оптужују за кривична дела ратног злочина против цивилног становништва, на терет му се стављају и два кривична дела која нису ни постојала у кривичом законику Косова у периоду када су, наводно, почињена, марта 1999. године.

– Оптужују га за организовање групе с намером да изврши геноцид, односно синхронизовање групе ради извршења геноцида и ратног злочина – каже, за „Новости“, адвокат Пантовић, и појашњава да наводни догађаји немају никаве везе са Ђокићем.

Наводећи да је могућа и замена идентитета са оптуженим, Пантовић указује на то да је оптужница против Ђокића неоснована и потпуно штура, односно да је тужилац није конкретизовао.

Ђокићев син (12), са којим је кренуо за Косовску Митровицу, присуствовао је малтретирању оца. Након што је овај ухапшен, дечак је сам наставио пут од Јариња ка Митровици, где је дошао на распуст код деде.

Овај догађај, како истиче Пантовић, још једна је потврда да Приштина не намерава да одустане од кампање застрашивања српског становништва на Косову и Метохији злоупотребом такозваних тајних спискова осумњичених за наводне ратне злочине.

НОВА ЛИСТА

АДВОКАТ Пантовић (на слици)упозорава да, према његовим сазнањима, постоје наредбе за хапшење одређеног броја Срба са подручја оштина Пећ, Исток и Клина. Он каже и да је Ђокићево хапшење недопустиво, с обзиром на то да је је он претходних година радио у многобројним међународним организацијама.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!