Прочитај ми чланак

ВУЧИЋЕВИ ТАБЛОИДИ ПЛАШЕ НАРОД Срби, ако не решимо хитно Косово, опет ћете у рат!

0

Медијски талог под режимом Александра Вучића ових дана достиже нове висине. Таблоид "Курир", који је режим недавно купио преко Телекома Србије, у издању за суботу има скандалозну насловну страну, која најблаже речено не одговара истини, а служи као потпора издајничкој идеји о "разграничењу на Косову".

Уредништво овог листа тако „открива поруку“ Путина и Трампа, који кажу да ће Срби поново да иду у рат ако хитно не реше питање Косова (под „решењем“ се ваљда подразумева признање Приштине ако нам да пар општина на северу покрајине).

Наравно, истина је сасвим другачија. Нити су Путин и Трамп дали било какве изјаве на ову тему (Трамп готово извесно не би знао ни да пронађе Србију на мапи Европе), нити би Србија требало преко ноћи да доноси било какву одлуку везану за Косово, а која би практично била давање столице Шиптарима у Уједињеним нацијама.

Текст се „подупире“ изјавама руских представника Евроазијске уније, који истичу да су Шиптари и њихови политички представници извор нестабилности на Балкану, али ни у једној реченици не саветују Србији да хитно реши косовско питање – напротив. Хитно решење које предлаже Вучић је у суштој супртосноти са Резолуцијом 1244. Вучић и даље игнорише Путинову поруку да се Русија залаже за решење на Косову само ако оно подразумева очување суверенитета наше земље на КиМ.

Такође, ако којим случајем Албанци и нападну Србе јужно и северно од Ибра на Косову и Метохији, држава Србија је дужна да те људе који су и држављани Србије – заштити. Плашење народа у централној Србији ратом и сукобима је ништа друго до бежање од уставно прописаних обавеза и показује неспособност надлежних да воде државу.