Прочитај ми чланак

ВРЕМЕ ЈЕ ДА НАРОД САЗНА ИСТИНУ: Шапићев твит о музеју Дражи Михајловићу ФОТО

0

Вест да би Србија могла да добије музеј посвећен Дражи Михаиловићу, подигла је буру у јавности и изазвала оштре полемике. Друштвене мреже "горе" од коментара "за" и "против", а међу онима који сматрају да би вођа четничког покрета требало да добије музеј нашао се и председник општине Нови Београд, Александар Шапић.

– Чича неће поделити Србију, него треба да је уједини. Време је да српски народ коначно сазна праву истину. Да скинемо љагу, која је деценијама лажном комунистичком пропагандом Титовог режима бацана на лик и дело генерала Драгољуба Драже Михаиловића – написао је он на Твитеру.

Он је, међутим, наишао на осуду једног дела твитераша, а један од њих му је поручио да „не злоупотребљава историју у политичке сврхе“.

Чича је ратни злочинац и немојмо историју употребљавати у политичке сврхе, ја стварно мислим да је било доста.

– Одговоран је за многе ствари, штета је што је суђење трајало онако кратко и на онај начин. Историја је ћерка свог времена и окренимо се будућности, а оставите историју нама који се њом бавимо – написао је један од твитераша.

Немојте то молим вас, постоји толико грађе и документације.. Одговоран је за многе ствари, штета је што је суђење трајало онако кратко и на онај начин. Историја је ћерка свог времена и окренимо се будућности, а оставите историју нама који се њом бавимо.

https://twitter.com/AcaSapic/status/938320277703884800

Приврженост лику и делу Драже Михајловића председник општине Нови Београд недавно је открио када је на Твитеру написао да је управо по њему добио надимак у основној школи, где су га другови звали „Чича“ и додао да су „били видовити“.

– Срео сам ове недеље другаре из основне школе. Кад су ме назвали „Чича“, прво сам се збунио, а онда схватио да ми је то био надимак у основној, на који сам скроз заборавио – написао је Шапић.

Подсетимо, иза иницијативе да оснивање музеја стоји унук Драже Михајловића, Војислав, и група поштовалаца равногорске традиције, а идеја је да се на једном месту сакупе лични предмети, документи и литература посвећени његовој борби.