Прочитај ми чланак

НАРОДНИ ПРОТЕСТИ У Новом Саду, Нишу, Чачку, Ужицу, Врању, Крушевцу, Зајечар…

0

Настављају се грађански протести у све више градова и места у Србији. Скуп у Новом Саду почео је у 18 часова, а са њега је поручено „Нови Сад слободан град“. Незадовољни грађани окупљају се вечерас и у Нишу, Чачку, Ужицу, Врању, Крушевцу, Зајечару, Вршцу, Аранђеловцу, Бору, Лесковцу, Краљеву, Смедереву, Апатину, Младеновцу... Први пут вечерас устала је и Топола, Стара Пазова, Панчево, Рашка. Погледајте фото и видео са протеста у српским градовима...

У Новом Саду је окупљеним грађанима јпрочитан проглас који је потписало више стотина уметника и културних радника који су подржали протест. Окупљени су држали натписе „Нови Сад слободан град“.

Глумац Миодраг Капор на скупу у Новом Саду поздравио је и грађане Косовске Митровице који сутра организују протест Један под пет милиона у том граду.

„Упркос огромним притисцима које трпе они ће сутра тај протест да одрже. Да ли смо свесни ризика у који се упуштају ти људи“, упитао је он, на шта су окупљени реаговали аплаузом.

https://twitter.com/DraganR74/status/1091387104154828800

Капор је критиковао министра просвете Младена Шарчевића због његовог реаговања на универзитетску подршку грађанима који протестују широм Србије рекавши да „ту нема озбиљних имена“.

https://twitter.com/lejdi_milla/status/1091387861402898432

„Ко си ти Младене Шарчевићу, ко си ти да доводис у питање кредибилност научника и образовних радника који су сви махом завршили више школе од тебе и који су више учинили и више чине од тебе у свему осим у поданиству и урушавању институција“, упитао је он.

https://twitter.com/Ksenija76o/status/1091383088976986112

Масовни народни протести су почели пре девет недеља након напада на председника и чланове Левице Србије Борка Стефановића,  али су се након изјаве председника Србије Александра Вучића, да неће испунити захтеве народа на улицама макар се скупило пет милиона грађана, под новим слоганом „Један од пет милиона“ почели да шире по читавој Србији.