Прочитај ми чланак

СТЕФАНОВИЋ: Зоран Бабић подноси оставку

0

Министар полиције Небојша Стефановић саопштио је да ће Зоран Бабић поднети оставку због саобраћајне несреће која се догодила у Дољевцу, а у којој је једна особа погинула, преноси Н1.

Министар полиције рекао је да Бабић нема личну одговорност јер није управљао моторним возилом, али да ће оставку поднети имајући у виду да се „ради о возилу Коридора“.

Предходно је ухапшен возач Зорана Бабића због несреће у Дољевцу.

Бабићев возач није запослен у Коридорима, управљао аутом фирме која ради на Коридору 10

Возачу аутомобила марке „шкода“ Д. С. (35) одређено задржавање до 48 сати због сумње да је изазвао несрећу, у којој је једна особа страдала, док је пет повређено.

Министар полиције Небојша Стефановић рекао је да Зоран Бабић више неће бити директор Коридора Србија и да је у у току истрага, као и да се врше неопходна вештачења.

„Све ће бити доступно јавности, желимо да јавност буде обавештена о свему сто се дешава“, рекао је Стефановић.

Према његовим речима, несумњиво је да је и досадашњи ток истраге показао да је возило неприлагођеном огромном брзином ушло у појас наплатне рампе и ударило два возила.

„Бабић нема личну одговорност јер није управљао, али имајући у виду да је у питању несрећа са смртним исходом мислим да је то логичан потез“, рекао је министар полиције.

“Коридори Србије”: Бабићев аутомобил није имао ротациона светла и блинкере

Огласили су се и Коридори Србије који поручују да је та компанија, на располагању истражним органима. Демантују да је Бабићев аутомобил имао ротациона светла и тзв.трепћућа светла – блинкере. Поводом информације да је аутомобил у ком се возио Бабић, власништво бугарске фирме „Трејс“, која је један од извођача радова на Коридору, из Компаније поручују да је реч о уобичајеној пракси у међународним уговорима . Према тој уговорној обавези извођачи радова су дужни да обезбеде опрему и возила за потребе инвеститора.

Зорана Михајловић: Не знам којим се аутомобилом возио Бабић

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић рекла је раније данас да не зна којим се аутомобилом возио директор “Коридора Србије” Зоран Бабић који је јуче повређен. Она је истакла и да њено министарство није надлежно да проверава да ли се спроводи уредба о коришћењу ротација из 2013.године, која каже да блинкере могу да користе само највиши званичници.

                 ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!