Прочитај ми чланак

РАЖНАТОВИЋ: Никола Јокић ће играти за Србију на СП у Кини!

0

Српски кошаркашки менаџер Мишко Ражнатовић рекао је да је Никола Јокић на путу да буде најбољи српски кошаркаш свих времена.

Ражнатовић је причао о Јокићевом позиву на НБА Ол-стар, репрезентацији Србије и другим стварима у ексклузивном интервјуу за новинарку Сару Милићевић.

Ражнатовић је истакао да је веома срећан због позива на престижну Ол-стар утакмицу Николи Јокићу, који ће бити први српски играч после 15 година који је добио ту част.

„Мене је можда највише обрадовала та вест. У првом тренутку је био чудан осећај, очекивали смо то, али када се вест појавила… Велико задовољство и срећа“, рекао је Ражнатовић за ТВ Прва.

Мишко је открио каква је била Николина реакција кад је сазнао да је и званично изабран међу резерве тима Запада.

„Непосредно након тога, причали смо 10-15 минута. Његова реакција је била као иста онаква каква и на друге ствари у животу. Млади би рекли – кул. Прилично смирено, наравно задовољно и срећно, али рекао је да у том тренутку није још није свестан свега што се дешава. Ја верујем када дође тамо, у Шарлот, и када се суочи са свим тим звездама и буде у друштву, да ће тек онда постати свестан онога шта је урадио“, додао је Ражнатовић.

Српска кошарка је у историји имала неке веома квалитетне и признате кошаркаше, али Ражнатовић верује да ће Јокић бити најбољи.

„Мислим да је Никола на прагу да добије ту квалификацију, најбољег српског кошаркаша свих времена. Наравно ту су великани у борби за то место, као што су Пеђа Стојаковић и Владе Дивац, али имајући у виду да њему предстоји још неких десетак година НБА каријере, а да је у овом тренутку оборио многе рекорде, не само српских, већ и НБА играча… Заиста мислим да ће по окончању његове НБА каријере понетити ту титулу – најбољег српског кошаркаша свих времена“.

За крај, Ражнатовић је рекао да верује да ће центар Денвера представљати репрезентацију Србије на Светском првенству у Кини 2019. године.

„Та шанса је више него реална и мислим да све те изјаве које су се појављивале у некој негативној реакцији крајње преурањене јер о се никаква одлука није донела, нити се пуно причало о томе… Али ја се надам да ће Никола играти у Кини“, закључио је Ражнатовић.