Прочитај ми чланак

КАКО ЗАВРШАВАЈУ ФАБРИКЕ које Вучић помпезно “отвара” по Србији?!

0

Председник Александар Вучић је, пре две године, помпезно, као и увек, отворио фабрику за прераду рибе у Смедереву. Тада је био договор да та немачка компанија запосли триста радника и за годину дана још сто. Држава је платила 8.000 евра по радном месту Немцима (2.000 евра општина Смедерево и 6.000 евра држава). Такође, држава је саградила производну халу која је коштала преко 3.000.000 евра, све приступне путеве до фабрике и инфраструктуру и плус хладњачу за чување рибе.

Немачка компанија донела је машине у вредности од пола милиона евра и продала их Банци Интеса за два милиона евра, а затим је од те исте банке изнајмила исте машине на лизинг. У фабрици никада није дошло до производње, а за све то време само тридесет радника је прошло обуку, који су примали плате до јануара 2018. године. У фебруару 2016. године „PTC Gmbh“ пустио је у рад „Servfood“ Смедерево, као део компаније.

Фабрика је пре два месеца затворена, у строгој тајности, преко ноћи, машине су пребачене у једно приватно складиште у Новом Саду. Халу затворене фабрике изнајмили су господину Младену Грујићу, власнику ланца пекара “Хлеб и кифле”.

Цео тај посао тајно је обављан по налогу Државног секретара Министарства привреде Драгана Стевановића Боскета, а уз помоћ шефице кабинета Министарства привреде госпође Цице Вучковић. На крају, 4. Марта 2018. „SERVFOOD“ је отишао у стечај, а у јуну исте године „TFE – the Fish Experts“ их је купио, али у Немачкој.

Ево како завршавају фабрике које председник Вучић „отвара“ на помпезан начин по градовима Србије.

Поменута госпођа Цица Вучковић иначе, већ дуже време прети да ће преко својих веза у врху власти да затвори Нашу телевизију и да ће наши запослени да се хране из контејнера. Та, очигледно јако моћна жена у Србији често изјављује да има везе у свим странкама у Србији и да њен опстанак на месту шефице кабинета државног секретара Министарства привреде не зависи од одласка или опстанка председника Вучића на власти.

Као „телевизија истине“, морамо да се оградимо и да кажемо да у овим тајним пословима, није учествовао министар привреде Горан Кнежевић, који је због болести дуже време одсутан из Министарства. А за то време, како би наш народ рекао, док мачке нема, мишеви коло воде.

Наша телевизија се пре годину и по дана дуже времена бавила стечајном мафијом и да подсетимо гледаоце о чему смо тада обавестили грађане Србије. Ми смо тада дошли до сазнања о великој четворци која је увезана у незаконите послове везане за стечајеве у Србији. Упозоравали смо надлежне државне органе о сазнањима до којих смо дошли. Драго нам је што су за неке особе имали слуха и сменили тадашњу директорку агенције за лиценцирање стечајних управника, Данијелу Вазуру.

Такође су са места стечајног судије привредног суда сменили госпођу Вјеру Ђуришић, која је у моменту смене, држала око педесет предмета о стечајевима са највећом имовином и додељивала их стечајним управницима, њеним блиским пријатељима. Њен тада омиљени стечајни управник је био Новак Стајић, који је тада, а и данас, води највеће стечајеве у Србији, а то су: „Комграп“, БГ спортски центар „Ковилово“, „AR Building trade“, „Great united trading“, „Верано моторс“, „Put system“, „Ариус“, „Монтажа – стешајна маса“, „БД Агро“, „Станком банка“, „Привредна банка“, „ПТТ угоститељство“, „21. Мај“ – фабрика малолитражних мотора Раковица.

Адријана Живановић, је тада била стечајни управник Југоекспорта (чија је зграда у центру Београда, на Тргу Републике, и која је у међувремену продата по вишеструко нижој цени од тржишне), Велефарма, чијих је више десетина локала на најбољим локацијама у градовима Србије, под сумњивим околностима, изнајмила фармацеутској компанији „ЗЕГИН“ из Македоније, а која данас држи апотеке у поменутим локалима.

Занимљиво је да се одмах после тога повукла из Велефарма и на то место поставила за стечајног управника свог пријатеља Душана Драгојловића. У то време држала је и стечај „Станкома“ чија имовина се састоји од хиљада квадрата, продата по вишеструко нижој цени од тржишне. Да би објединила причу, у то време је водила и стечај фирме Делта Легал, а која је била партнер са „Станком“ компанијом. Она се, у последње време, после објављивања доказа на Нашој телевизији, повукла у строгу илегалу. Неким чудом, једино је на својој позицији опстала госпођа Цица Вучковић која је тада била главна логистика поменутим госпођама: Данијели Вазури, Вјери Ђуришић,, Адријани Живановић.

Занимљиво је и да само за њу, главну звезду водиљу, врх власти није имао слуха да уклони са тог места. Претпостављамо да је јако оперативна и повезана са државним секретаром Драганом Стевановићем Боскетом и у гомили других случајева приватизација у Србији, до којих још увек нисмо дошли, али убрзано прикупљамо доказе. И у најскоријем времену о томе ћемо обавестити грађане Србије, који су директно оштећени свим овим мутним радњама, као и надлежне органе у Србији, за које се надамо да ће овог пута имати слуха да ту организацију раскринкају до краја.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!