Прочитај ми чланак

ДОНЕЛИ НЕРЕДЕ НА БАЛКАН: Мигранти наоружани бејзболкама, ножевима и шрафцигерима!

0

Ми периодично вршимо претресе тих локација и поразна је чињеница да сваки пут налазимо средства погодна за чињење кривичних дела, казао је Шиљдедић.

Припадници полиције УСК у четвртак су у јутарњим сатима обавили претрес у прихватном центру за мигранте „Бира“ у Бихаћу и том приликом пронађен је значајан број ножева, шрафцигера те дрвених и металних палица и осталих предмета погодних за наношење телесних повреда, потврдио је за „Независне“ портпарол МУП-а УСК Але Шиљдедић.

Према његовим речима, у претресу је учествовало око 200 полицијских службеника, а нико од миграната није приведен.

„Ова полицијска акције је била превентивне природе и усмерена на то да се пронађу и одузму предмети који могу послужити за наношење физичких повреда“, казао је Шиљдедић.

Иначе, сама акција је мотивисана догађајем који се десио у четвртак, када је једна особа лакше повређена у непосредној близини објекта „Бира“.

„Мигрант из Пакистана је пријавио како га је без икаквог повода напало неколико других миграната које не познаје. Том приликом он је убоден у леву ногу, највероватније ножем“, казао је Шиљдедић.

Додао је како су нападачи побегли, а Пакистанцу је пружена медицинска помоћ и констатоване су му лакше повреде. Шиљдедић је коментарисао и видео-снимак који се појавио на интернету, а на којем се види масовна туча миграната у једној од хала у центру „Бира“, приликом које су као оружје користили столице и други намештај.

Према његовим речима, није могуће тачно утврдити када је тај снимак настао.

„Могуће је да је полиција излазила и подузела одређене радње по овом догађају, а да тај снимак у то време није био доступан“, каже Шиљдедић.

Према његовим речима, безбедност унутар прихватних центара регулишу припадници сигурносних агенција које је ангажовала Међународна организација за миграције (ИОМ).

„Ми периодично вршимо претресе тих локација и поразна је чињеница да сваки пут налазимо средства погодна за чињење кривичних дела“, казао је Шиљдедић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!