Прочитај ми чланак

КАКВА ПРОЗИВКА НАДАЛА И ТО ОД СТРАНЕ ЧУВЕНОГ УЈАКА Тони: Рафа је послужио Новаку..

0

Тони Надал је годинама био уз нећака Рафаела и до недавно је био најтрофејнији тениски тренер свих времена (од скоро је то Марјан Вајда, стратег Новака Ђоковића). Славни стручњак је прокоментарисао сјајну игру српског аса у финалу Аустралијан опена и признао да на моменте није могао да верује какав нивоо тениса приказује светски број 1.

У анализи финала у Мелбурну које је после резултата 6:3, 6:2, 6:3 припало Новаку, Тони Надал је имао врло занимљиво запажање:

FOTO: RITCHIE TONGO / EPA;

– Од почетка смо видели противника који је спреман да напада и да игра у највишој брзини. У много случајева, добар сервис мог нећака је просто послужио као храна Србину за победнички ритерн. Не знам да ли постоји тактика против тако инспирисаног противника – рекао је Тони.

Ипак, не дели мишљење већине да је разлика у тренутној форми и квалитету двојице финалиста баш толика, као што резултат сугерише.

– Мислим да нам је резултат у финалу дао осећај веће удаљености између њих двојице него што у ствари јесте. Ђоковић је додирнуо савршенство и Рафаел је био мање успешан него на остатку турнира. Не постоји ниједна примедба на рачун Ђоковићеве игре у финалу. Радије бих му честитао на нивоу тениса који је веома, веома тежак да се победи – закључио је шампионски Тони Надал.

Титуле Тонија и Рафаела Надала:

Аустралијан опен 1 титула

Ролан Гарос 10 титуле

Вимблдон 2

УС Опен 3

АТП 1000 турнира 30

Дејвис Куп 4

Олимпијска златна медаља 1

Однос победа и пораза Надала док му је Тони био тренер:

873-185 (83,74 одсто)

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!