Прочитај ми чланак

СЗС: Бујошевић и Стефановић показали да су верни господару Вучићу

0

Савез за Србију саопштио је данас да су генерални директор РТС Драган Бујошевић и уредник Ненад Љ. Стефановић, саопштењем које је РТС упутио, показали да скривају стварност од народа Србије и да су каријере везали уз најгори режим.

„Последњим саопштењем су Бујошевић и Стефановић показали да су верни господару Вучићу, да скривају стварност од народа Србије и да су везали своје каријере уз најгори режим и најгору медијску слику у историји Србије“, наводи се у саопштењу Савеза за Србију поводом саопштења РТС-а објављеног на сајту јавног сервиса због критика које им се упућују.

Из Савеза оцењују је да је РТС „отишао корак даље у бешчашћу“.

„Нема по Бујошевићу и Стефановићу никаквих проблема, нити кривице РТС, што скоро седам година не постоји опозиција на Јавном сервису, што се појављујемо сваке три недеље са представницима режима који нам не допуштају да било шта кажемо и да тиме добијемо могућност да нас Србија чује и види“, наводе из Савеза.

Како се додаје, не виде челници Јавног сервиса проблем у томе што представници режима долазе на РТС као министри и председници, а онда нападају и лажу о нама, без могућности да им одговоримо.

„Њима је у реду што ми демантије лажи режимлија на РТС морамо да добијамо само судским путем. Њима је потпуно нормално да је председник Вучић у њиховим информативним емисијама више од било кога, од било које друге вести, од било ког догађаја, чак и кад ту нема вести“, истиче се у саопштењу.

Из Савеза су питали „зар руководству РТС није необично да човек који је тад тражио укидање серије ‘Рођак са села’ и емисије ‘Упитник’, сад гостује свако друго јутро на Јавном сервису, или то да новинарски не налазе оправданим да кажу иједну реч о поклањању ПКБ, објекту на Копаонику, свињарији са Аеродромом Београд или поклањају земље по Србији, о напредној корупцији и криминалу и другим темама значајним за грађане који плаћају претплату?“

„Заборављају Бујошевић и Стефановић да се у то ‘одвратно’ време пре 2012. године на РТС могла видети дебата између власти и опозиције сваке недеље, да су челници СНС гостовали у централном Дневнику и да нико није покушавао да их уклони из етра. Господо Бујошевићу и Стефановићу, немојте људе плашити нашом силом над зградом РТС, јер је неће бити. И то ви који сте дошли на РТС после насиља над истом том зградом, изазваног крађом гласова, репресијом и диктатуром једног другог човека 2000. године“, истичу из Савеза.

                         ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!