Прочитај ми чланак

СТИГЛО НОВО УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: У овим крајевима стиже ледена киша и снег до 20 цм!

0

Ледена киша у Србији очекују се током ноћи и сутра ујутру, упозорио је Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ). Снег већ пада у целој земљи, а према најавама метеоролога формираће се снежни покривач дебљине и до 10 центиметара колико се очекује на северу Војводине.

Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорење за данас и сутра на снежне падавине и ледену кишу за подручје Србије.

Како су навели на свом сајту, данас и током ноћи на подручју северне, западне и источне Србије, као и на подручју Београда очекује се формирање мањег снежног покривача висине око 5 центиметара, на северу Војводине и око 10.

У другој половини ноћи и сутра ујутру понегде могућа киша која ће се ледити при тлу, наводе у РХМЗ.

Од четвртка до суботе, у већини крајева Србије доћи ће до формирања мањег снежног покривача од 5 до 10 цм. Више падавина очекује су у петак после подне, током ноћи на суботу и у суботу, од 10 до 20 цм, нарочито у јужним, централним и источним деловима земље, саопштио је Републицки хидрометеоролоски завод.

У Србији ће сутра, у среду, ујутро бити облачно. На северу, западу и истоку понегде са снегом и кишом која ће се ледити на тлу. У осталим крајевима суво.

Током дана делимицно разведравање, а увече и током ноћи ново наоблачење са кишом и снегом, најпре на југу и истоку. Ветар слаб и умерен, на југу Баната јос пре подне јак, југоистоцни.

Јутарња температура од -2 до 2 Ц, највиша дневна од 2 на северу до 10 Ц на југу.

У Београду ће ујутру бити облачно са снегом и кишом која ће се понегде ледити на тлу. Током дана делимицно разведравање, а увече ново наоблачење. Ветар слаб и умерен, југоистоцни. Јутарња температура око -1 Ц, највиша дневна око 7 Ц.

Изгледи времена у Србији за седам дана

Претежно облачно, у четвртак на југу са кишом, у осталим крајевима са суснежом и снегом, у већини крајева са стварањем.

У петак, током ноћи ка суботи и у суботу, повећање висине снежног покривача, нарочито у јужним, централним и источним крајевима. Умерен и јак северни и североисточни ветар ствараће наносе.

У суботу ветар у слабљењу. У недељу кракотајно разведравање, ујутро слаб мраз. Почетком наредне седмице ново наоблачење местимично са падавинама.

                        ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!