Прочитај ми чланак

СТАМАТОВИЋ ЗА СРБИН ИНФО: На овакве изборе се не излази; Путин опоменуо Вучића

0

Под оваквим условима излазак на ванредне изборе је неодговорно и неозбиљно према грађанима Србије. Ово за „Србин инфо“ поручује Милан Стаматовић, лидер Здраве Србије и истиче да опозиционе партије не би смеле да учествују у изборној фарси која почива на блокираним медијима, неуређеним бирачким списковима и злоупотреби државних институција.


– Све док власт не испуни захтеве грађана и опозиције, док медији не буду слободни и док се не зауставе злоупотребе, нема говора о фер изборима – наглашава Стаматовић.

Председник општине Чајетина истиче и да је прошле недеље Владимир Путин послао јасну поруку Александру Вучићу када је рекао да је решење косметског проблема могуће само под Резолуцијом 1244.

– Опоменуо је Вучића да поштује Устав и Резолуцију 1244 и јасно ставио до знања шта је захтев, али и интерес Русије. Поставља се питање зашто мора Владимир Путин да нас подсећа да по Резолуцији 1244 имамо право на 1.000 припадника снага безбедности на спољним границама Косова и Метохије, који би и били гарант целовитости земље. Зашто Србија то до сада никада није тражила – каже Стаматовић.