Прочитај ми чланак

РАКИЋ (Српска листа у влади Харадинаја): Срби неће дозволити уједињење Митровице

0

"Мир нема алтернативу, али алтернативу нема ни право на живот и слободу, и ми ћемо то знати да уз помоћ државе Србије и свог председника Александра Вучића, сачувамо", навео је председник Српске листе.

© Фото: Youtube/Nenad Radosavljevic

Председник Српске листе Горан Ракић изјавио је вечерас да Срби „никада неће дозволити уједињење северног и јужног дела Митровице“ јер је како је навео, „уједињење о коме прича Хашим Тачи, параван за етничко чишћење Срба из јединог града у коме су преживели етничко чишћење 1999. године“.

„Најновији напад Хашима Тачија на мир на Косову и Метохији је оличен у најави анексије Северне Митровице јер то је оно што је у његовим мислима када говори о некаквом уједињењу. Више од 1.000 напада које су неки Тачијеви пријатељи спровели према Србима на главном градском мосту од 1999. године до данас су имали за циљ да Срба на северу не буде, као што их и нема у јужном делу Косовске Митровице“, навео је Ракић у писаној изјави а пренела Српска листа.

Он је додао да су Срби „увек опредељени за мир и суживот са свима“ што су како је оценио, „доказали чувајући мултиетнички карактер нашег града у коме поред Срба живе и Бошњаци, Албанци, Роми, Горанци, Турци, Египћани и многи други“.

„Мир нема алтернативу, али алтернативу нема ни право на живот и слободу, и ми ћемо то знати да уз помоћ државе Србије и свог председника Александра Вучића, сачувамо“, навео је председник Српске листе.

Косовски председник Хашим подржао је раније данас захтев одборника општине Јужна Митровица за уједињене два дела града у једну општину.

Он је на фејсбуку написао да се данас срео са градоначелником јужне Митровице, Агимом Бахтиријем и написао да су градјани Митровице рекли своју реч.

„Сада су на реду да делују институције, Влада, Скупштина и председништво“, написао је Тачи.