Прочитај ми чланак

ПРЕМИНУЛА ГЛУМИЦА Љиљана Шљапић

0

Остварила је више од 60 позоришних улога у свим жанровима - драма, комедија, оперета и мјузикл, и преко 40 улога у ТВ серијама, драмама и на филму

БЕОГРАД – У Београду је у 79. години преминула глумица Љиљана Шљапић, коју ће публика памтити по улогама у позоришту, телевизији и филму, објавило је данас Позориште на Теразијама.

Фото: Принтскрин

 Љиљана Шљапић рођена је 1. септембра 1940. године у Београду, каријеру је почела 1956. године у Академском позоришту ”Бранко Крсмановић”, а потом је бројне улоге остварила у Народном позоришту у Сарајеву, Југословенском драмском позоришту у Београду и Атељеу 212.

Након деобе Савременог позоришта остаје ангажована у Позоришту на Теразијама више од 20 година, све до одласка у пензију.

Остварила је више од 60 позоришних улога у свим жанровима – драма, комедија, оперета и мјузикл, и преко 40 улога у ТВ серијама, драмама и на филму.

Улоге по којима ће је публика памтити су у представама „Покојник“, „Пут око Света“, „Смртоносна мотористика“, „Покондирена тиква“, „Прича из западног кварта“, „Пољуби ме, Кети“, „Опера за три гроша“, „Неки то воле вруће“, „Кабаре“ и многе друге.

Опело ће бити одржано у среду, 23. јануара, у 12 часова на Новом гробљу у Београду.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!