Прочитај ми чланак

ПАЦОЛИ: Имам сазнања, Србија подмићује земље због Косова

0

Приштина -- Косовски министар спољних послова тврди да има сазнања да Београд обећава финансијску и помоћ у оружју у замену за повлачење признања косовске независности.

„Оно што сам ја сазнао је да су неке мање и сиромашније државе пале на таква обећања“, рекао је Беџет Пацоли, преноси приштински Бота сот.

Пацоли је то изјавио након што је током јучерашње посете Београду председник државе Палау Томи Ременгес потврдио да је његова земља одлучила да суспендује одлуку о признању косовске независности до окончања дијалога.

Иначе, Палау је 13. држава света која је повукла признање независности Косова, чиме је број држава које подржавају једнострано повучене потезе Приштине смањен на испод 100.

Претходно, то су учиниле Мадагаскар, Соломонска Острва, Лесото, Суринам, Гренада, Комора, Бурунди, Доминика, Сао Томе и Принципе, Либерија, Гвинеја Бисао, Папуа Нова Гвинеја.

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је за београдски „Блиц“, да ни Шерлок Холмс не би могао да утврди колико је тачно земаља признало независност Косова.

„Веома је тешко утврдити колико је замаља заиста признало Косово. То ни Шерлок Холмс не може да утврди. Код одређеног броја земаља не постоје никакве одлуке“, истиче шеф српске дипломатије и препричава разговор с министром из Омана с којим се умало посвађао јер је Дачић тврдио да је Оман признао Косово, а министар из те земље да Оман то никада није учинио.

На приштинском списку земаља које су признале Косово су и Нигерија и Уганда, што није тачно, рекао је Дачић. „Списак од 116 земаља заборавите, оно што је сигурно, а обратили смо се земљама које то нису прецизно рекле, да нам саопште свој став“, каже Дачић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!