Прочитај ми чланак

БРАНИСЛАВ ТРИФУНОВИЋ СзС И ПРЕЛАЗНОЈ ВЛАДИ: Прерано рећи да су нам дали план

0

Један од организатора и говорника на протестима "Један од пет милиона", глумац Бранислав Трифуновић оценио је да је идеја о прелазној влади "први корак" али да је прерано рећи да је опозиција тиме понудила план грађанима, на шта их је он позвао током протестног окупљања прошле суботе.

„Неки први корак је направљен, али има још пуно корака да се уради“, рекао је Трифуновић за агенцију Бета, коментаришући идеју Савеза за Србију и навео да тај корак види као „зрно добре воље“ и „делић целе приче“.

(Фото: Јутјуб)

Према његовим речима, потребно је да опозиција понуди још пуно тога да би то било план, као што је на пример низ будућих закона, па је „рано говорити о њиховој понуди јер нема ту ничега још конкретног“.

Трифуновић напомиње да план са којим би изашла опозиција мора да продје кроз „филтер људи који нису чланови странке а итекако су позвани да причају о томе“ и који, каже, знају више него он.

Према његовим речима, то значи јавну расправу о таквом предлогу, а ако би то био округли сто, „свакако не може да буде само један“.

На питање да ли би неко од организатора протеста присуствовао таквој јавној расправи, Трифуновић је рекао да би „вероватно неко био ту“.

„Нас итекако занима шта имају да кажу“, нагласио је Трифуновић. „Али, да видимо шта ће бити, па да причамо кад се то деси“, рекао је Трифуновић додајући да „што пре опозиција изађе са предлогом, то боље“.

Бранислав Трифуновић је прошле суботе на протесту у Београду позвао опозицију да понуди план грађанима. „Хоћемо договор, не да неко поново буде власт, хоћемо план како ће се направити систем да се ово зло никад не понови, да нико никад не дође у прилику да ради ово зло… Хоћемо да нам напишете како ћемо да вас контролишемо и како ћемо да вас сменимо“, рекао је тада Трифуновић.

                           ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!