Прочитај ми чланак

ПОСЕЈДОН: САД нема одговор на оружје које је у стању да избрише живот на копну

0

САД и Русија су се након завршетка Другог светског рата водиле трку у наоружању

Руски медији су наводно претили Европи и остатку света да њихов нови нуклеарни торпедо може да створи велики цунами који ће збрисати велики део популације са лице земље, преноси Бизнис Инсајдер.

Информација о руском нуклеарном торпеду „Посејдон“ се појавила 2015. годне, много пре него што је руски председник Владимир Путин потврдио његово постојање у марту 2018. године.

Он представља скроз другачију врсту нуклеарног оружја.

САД и Русија су се након завршетка Другог светског рата бориле за надмоћ у трци у наоружању, што је довело до тога да обе земље направе позамашну количину нуклеарног оружја, које је распоређено широм планете.

Међутим, Посејдон је нешто потпуно другачије.

– Русија ће ускоро распоредити свој подводни нуклеарни погон који ће вишемилионски систем америчке ракетне одбране да учини бескорисним – пише МК.ру, а преноси ББЦ. У овом тексту су се позивали на амерички ракетни штит који САД планира да смести у Европу.

– Експлозија нукларне бојеве главе дрона може да створи талас висине између 400-500 метара, а који би могао да избрише живот на копну и да иде до 1.500 километара – стоји у листу.

Раније су научници за Бизнис Инсајдер рекли да Посејдонова нуклеарна бојева глава може да створи таласе цунамија до 100 метара висине.

Многи због тога мисле да Посејдон има способност да оконча свет какав знамо, али и да шири штетно зрачење.

Америчко нуклеарно оружје је наводно дизајнирано за паљбу и за уништавање руског нуклеарног оружја које се налази у њиховим силосима, уместо да циљају градове и да уништавају људске животе.

Међутим, детонирање бомбе у океану, не само да може да покрене цунами, већ би повећао радиоактивне отпаде.

ДА ЛИ РУСИЈА МОЖЕ ДА ОСВОЈИ СВЕТ СВОЈИМ ОРУЖЈЕМ?

МК.ру цитира једног професора који је рекао да ће Посејдон да учини Русију „светским диктатором“ и да би оно могло да буде претња по Европу.

– Ако се Европа буде понашала лоше, само пошаљите ту морнарицу са нуклеарним погоном са око 200 бомби и оставите је у јужни део Северног мора и активирајте је када буде потребно. Шта би онда остало од Европе? – питао је професор.

У овом тексту се наводи да Америка тренутно нема средства да се супротстави овом оружју.

Америка има одбрану против балистичких ракета које поседује Иран и Северна Кореја. Међутим, поседује и оружје које би могло да преживе нуклеарни напад Русије.

Ако би се десило да Русија уништи Европу или Северну Америку, постоје подрмонице које би могле да узврте ватру са тајних локација на дну океана.

Западни медији су због овог оценили да Русија фаворизује тешко нуклеарно наоружање и да она покушава да малтретира друге државе.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!