Прочитај ми чланак

НИКОЛА КОЈО: Вучићу, ово је крај! Остаћеш запамћен као диктатор!(ВИДЕО)

0

„Прворођени је недавно рекао – нећу да изводим полицајце, да им не би давали цвеће на улици као раније – хтео је да каже да не жели да му припитомљавамо полицајце, јер тако бивши, а и садашњи хулиган види полицајце, као керове.

Пише: Никола Којо (интегрални текст са протеста у Београду)

Њему требају бесни и љути.

Жао ми је, прворођени, јер ми нећемо припитомљавати полицију, јер су то људи који нас штите и људи које ми плаћамо, а нећемо ни РТС да гађамо јајима, јер је то наш јавни сервис, који ми плаћамо, а који си ти киднаповао као и све остало у овој земљи.

Александре Вучићу, ово је крај. Извршио си свој блицкриг, атак на капитал и ресурсе и памет овог народа. Успео си, мора се признати, врхунски си обавио овај посао. Користио си наш новац, користио си наш недостатак храбрости и спремности да се одупремо твојој хајдучији и твојој бахатости. Силовао си и уценио комплетно становништво. Силовао си својим конференцијама за штампу, редовним, ванредним, претећим, понижавајућим… Силовао си вађењем деце из сметова, рушењем Савамале, Ер Србијом, падом хеликоптера, куповином Коперникуса и ова ноћ је прекратка да се поброје сва твоја недела, која ни у најлуђим сновима један народ не би смео да истрпи.

Суспендовао си право и правду и погасио све институције. Решио си да будеш и институција и закон и правда. Запушио си нам проток енергије, љубави и радости.

Заиграо си се, Александре. Заборавио си да си ти наш службеник, да те ми плаћамо. А ми желимо да плаћамо неког ко уме да спроведе да у овој овако плодној земљи нема гладних у 21. веку. Не плаћамо те да нас вређаш и понижаваш, да нас називаш багром и олошем, не плаћамо те да будеш и судија и новинар и адвокат и инспектор и селектор и акушер и бабица…

Зауставио си нам живот на одређено време и промовисао мучење и патњу као период између колевке и гроба.

Видиш, то за нас није живот. Сада је томе дошао крај.

Овај народ овде и овај народ који излази широм Србије решио је да ти каже да одеш. Решио је да не пристане да окончаш свој паклени циљ и завадиш нас, слободне, и оне јадне, сендвичем уцењене. Решио је да ти не дозволи да нас својим полуправницима, полуекономистима, полуинжењерима упропастиш и то мало што ниси до сада, а остало је мало тога, јер ти, ти би и наковањ покварио кад би ти дали да се поиграш.

И зато се нама жури. Немој да мислиш да су захтеви који су постављени овде бесмислени и да су у рангу мангупа који позову лифт, па побегну. То је само био пут да се људи који су били незаинтересовани и обесхрабрени подсете на злодела која си направио током своје аутократско-диктаторске владавине. Једини и прави циљ си ти. Циљ сте ти и твоја свита која мора да оде док још није касно.

Зато те позивамо да абдицираш, краљу свега што ти пада на памет. Абдицирај, самокрунисани, и имаћеш олакшавајуће околности. Објасни својим дворјанима да и они положе оружје и да подложе своје лажне дипломе, ништа им се неће десити, осим лустрације. Мора тако, мора, да више никад ником не падне на памет да се иживљава и пљачка сопствено становништво.

А за нас не брини. Ми имамо само још пар задатака да испунимо, а и они су при крају. Да објаснимо твојим гласачима, живим наравно, шта си све урадио са њиховим новцем и њиховим животима. Да завршимо формирање политичког тела протеста, да убедимо све политичке партије да напусте институције у којима има твојих хајдука, апсолутно све. Ни у кућном савету не смеју да буду заједно!
Јер ви, господо, нисте партија, ви сте организовано-криминално-интересно удружење, чија идеологија је пљачка без маске и ништа више!

И наш последњи циљ је да истрајемо у свему овоме и да идемо до краја, до блокада, до кордона, до неплаћања свега и свачега и тоталне грађанске непослушности, односно до коначног циља, а то си ти, Александре, који ћеш бити запамћен у историји као диктатор. Од тога те никад нико не може аболирати.“

                           ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!