Прочитај ми чланак

ЂОКОВИЋ УЋУТКАО МЕДВЕДЕВА! Рус прозвао Новака, он га послао кући! (ВИДЕО, ФОТО)

0

Новак Ђоковић је у четвртфиналу Аустралијан опена пошто је савладао Руса Данила Медведева резултатом 6:4, 6:7, 6:2, 6:3 и пласирао се у четвртфинале Аустралијан опена

У наредном колу Новак Ђоковић ће играти са Кеијем Нишикоријем, који је после пет сати игре елиминисао Пабла Карења Бусту 3:2. Биће то њихов 18. дуел, а Новак је славио на 14 претходних, од пораза у полуфиналу Ју Ес опена 20104. године.

Ђоковић је на терену провео три сата и 15 минута игре. Био је ово његов најдужи меч на Аустралијан опену ове сезоне, а завршен је скоро у један сат иза поноћу по аустралијском времену.

Одиграо је Медведев солидан меч, био је одличан тест за Ђоковића пред наставак такмичења. Ипак, успео је првом тенисеру света да откине само један сат, мада је пре меча био уверен да може да добије Ђоковића. Истина, није ни Новак бриљирао у овом мечу, правио је велики број грешака, поклонио сет ривали. Али, успео је да се избори са кризом, није без разлога први тенисер света.

Имао је Новак контролу у првом сету, мада је први морао да спасава сервис гем. Након што је тај посао одрадио, одмах је Медведеву узео сервис гем и повео 4:2. Али, нанизао је неколико грешака српски ас када је требало да дотуче Руса, па је Медведев вратио брејк. Ипак, већ у наредном гему рибрејком је одговорио Новак и добио сет 6:4.

У другом сету Новак је пропустио чак пет брејк шанси пре него што је направио брејк за 3:1. Потом је при вођство 4:1 имао прилику за двоструки брејк, али је све упрскао, опет себи закомпликовао живот у завршници сета. До краја сета водила се жестока борба, ушло се у тај-брејк, а Рус је искористио четврту сет лопту и изједначио на 1:1 у мечу.

Новак је у трећем сету спасао три брејк лопте, а онда направио два брајка, освојио сет (6:2), вратио предност у мечу, а потом у четвртом сету докрајчио Руса.

ТОК МЕЧА

Четврти сет

БРЕЈК, ГЕМ, СЕТ и МЕЧ! Победа Ђоковића 6:4, 6:7, 6:2, 6:3!

Опет је Новак ривалу дао „форе“ 0:30. Онда је освојио четири поена у низу и имао гем лопту. Али не да се Медведев, има још снаге, изборио је егал, а Новак је опет завршио на терену. Гем на крају иде Новаку – 5:3.

Сигуран гем Медведева, смањује предност Ђоковића на 4:3. Сервира први тенисер света.

Бори се Рус, али сада му је Новак послао лопту право на рекет за 40:40, иако је водио 40:15. Морао је и да спасава брејк лопту први тенисер света. Био је ово тежак гем, али води Ноле 4:2.

Рус је смањио на 3:2, али има проблема. Опет му се указује помоћ, добио је масажу у паузи између два гема.

Медведев има проблем са левом бутином. А Новак потврђује предност брејка, води 3:1 у четвртом сету.

Бејк Ђоковића. Први тенисер света после 17 минута игре у четвртом сету води са 2:1.

Није лако Медведеву, делује да физички посустаје, теже се креће.

Од 0:30, Ђоковић брзо долази до 30:30. Али, Медведев ипак долази први до брејк шансе. Новак је онда свим оружјем напао Руса, овај није успео да се одбрани и изједначење – 1:1

Медведев узима гем без изгубљеног поена. Видећемо да ли има снаге да избори нови егал.

Трећи сет

Потврђује брејк Ђоковић и осваја сет са 6:2. Води опет у мечу први тенисер света са 2:1.

Нове три брејк шансе за Новака. Прилику за дупли брејк у другом сету је прокоцкао, али исту грешку није направио у трећем сету. Води 5:2 први тенисер света.

Добар гем српског тенисера, потврђена предност брејка и то са нулом. Води Новак 4:2, само да поново не закомпликује себи живот.

Сјајно игра Медведев, шета га Ђоковић по терену, а он скоро све стиже. Спасао је прву брејк лопту у петом гему, али не и другу. Новак опет први долази до брејка предности – 3:2.

Проклизала је лева нога Ђоковићу, али је прошао без већих последица. Само је заменио рекет. Ипак пад је мало уздрмао Ђоковића. Медведев то користи и два сјајна поена стиже до три брејк прилике. Али, не да Новак сервис гем, спасао је све три брејк шансе и освојио гем – 2:2.

Чува руски тенисер сервис гем, иако је био под притиском. Води 2:1.

Медведев и Ђоковић без много драме добијају прве сервис гемове у трећем сету – 1:1.

Победник овог меча играће са Кеијем Нишикоријем који је после пет сати игре и преокрета савладало Пабла Карења Бусту 6:7, 4:6, 7:6, 6:4, 7:6

Други сет:

Сјајан почетак тај-брејка за Медведева, одмах прави мини брејк за 3:0, потом одузима сервис Новаку и повећава на 4:1. Ђоковић узвраћа један мини-брејк.Рус ипак долази до 6:2, и четири сет лопте. Борио се Ђоковић, али Медведев користи четврту сет лопту, добија тај-брејк и изједначује резултат на 1:1.

Опет изједначење – 6:6. Гледаћемо тај-брејк у другом сету.

Запретио је Медведев, али није му дозволио Ђоковић нови брејк. Виђен је нови маратонски гем, али Србин успева да одбрани сервис. Води 6:5.

Не да се Рус, ново изједначење на Род Лејвер арени – 5:5.

Сигуран гем за Ђоковића, са нулом. Води 5:4, на сервису Данил Медведев.

Рибрејк Медведева. Опет је себи Ђоковић закомпликовао живот у завршници сета. Медведев сјајном игром на мрежи враћа брејк у другом сету. Сервира за изједначење – 4:4.

Посустаје Медведев, после неколико маратонских и исцрпљујућих гемова, али спасава још једну брејк лопту одличним сервисом који га држи у сету.

Сјајно, после маратонског гема, Новак брзо осваја свој сервис гем, потврђује брејк, води 4:1 у хита ка другом сету.

Коначно! Ђоковић користи шесту шансу за брејк у другом сету. Добија поен након 40 размена, прави брејк и води 3:1. Не вреде Медведеву ни дуге размене, све Ђоковић може да издржи и зид би срушио.

После маратонског гема, Новак лако добија свој сервис гем и води 2:1.

Већ у другом гему Ђоковић долази до брејк шансе. Медведев се ипак спасао одличним сервисом, потом је на мрежи изгубио размену од 20 удараца. Натрчао се Рус у овом поену, стигао до мреже, али није успео да пребаци лоптицу. Спасао је и другу брејк лопту, па и трећу одличним сервисом. Ноле добија нови исцрпљујући поен за четврту брејк шансу, ни њу не користи. Потом Медведев форхенд дијагоналом након 31 размене спасава и пету брејк лопту. Пошто је спасао пет брејк лопти и скоро 15 минута добија гем и изједначује резултат на 1:1.

Ђоковић сјајно отвара и други сет, осваја гем без изгубљеног поена – 1:0.

https://twitter.com/DZNo1e/status/1087303312079314944

Новакови навијачи уживају на „Род Лејвер“ арени.

Први сет

Било је 40:15 за Медведева. Ипак, није Ђоковић дозволио да се сет продужи. Помогао му је и Рус, двоструком сервис грешком поклонио брејк шансу, коју први тенисер света користи. Долази до 6:4 и 1:0 у сетовима.

Медведев је запретио, повео 30:0 на Ђоковићев сервис, потом му је први тенисер света поклонио три брејк шансе. Анулирао је једну, али опет погрешио и вратио ривала у сет. Новак води 5:4, али нема више брејк предности.

Нови добар гем Медведева, без изгубљеног поена, сада Ђоковић сервира за први сет.

Имао је Новак 40:15 на свој сервис гем за потврду брејка, али је мало себи закомликовао живот. Дозволио је Русу да се врати у гем, играло се на разлику, а Ђоковић на крају узима гем и води 5:2. Медведев сервира за опстанак у сету.

Узвраћа први тенисер света 22-годишњем Русу. Сада је Новак повео 40:30 на сервис ривала и одмах користи шансу. Фантастичан ритерн Новака, прави брејк и води 4:2.

Први на тесту био је Србин. Повео је Медведев на сервис Ђоковића 40:30 након серије грешака нашег аса. Али Новак је појачао, одиграо фантастичан форхенд, везао два поена, Рус није успео да се одбрани, и ас удрацем ставио тачку на пети гем.Води 3:2.

Наставља Медведев добро да сервира, ново изједначење у сету, чекамо брејк – 2:2. Још нисмо видели ни шансу за брејк.

Нова дружа размена удараца, али овог пута Ђоковић добија поен, потом још три и узвраћа Русу истом мером, води – 2:1.

Судија има проблеме са микрофоном, па је уследила мала пауза како би добио нови.

https://twitter.com/Eurosport_ES/status/1087294879024193536

Дуг поен на старту другог гема, 35 размењених удараца и припао је Медведеву. Наставио је у истом ритму Рус и добио гем без изгубљеног поена – 1:1.

Одличан почетак Новака, само један поен изгубио је први тенисер света на први сервис гем у мечу.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!