Прочитај ми чланак

ЂИЛАС: Кула СНС власти саграђена на страху и лажима почела да пада

0

Један од лидера Савеза за Србију Драган Ђилас изјавио је да десетине хиљада људи на улицама Београда и других градова Србије представљају надолазећи талас победе над актуелним режимом који цела земља јако добро види.

„Кула СНС власти саграђена на страху, лажима, медијима, парама, криминалу, претњама, притисцима почела је да се љуља, односно да пада. Тај пад се више не може зауставити“, навео је Ђилас у ауторском тексту у листу „Данас“.

Надолазећи талас виде и следбеници председника Србије Александра Вучића, који су, по речима Ђиласа, „схватили да је обећање о још деценији власти само још једна лаж“.

„До пре само месец и по дана многи сарадници новог Броза, како он сам себе види, мислили су да ће он на власти бити још дуго, дуго… И сам Вучић им је свако мало поручивао да ће победити на свим изборима све до 2027. и да немају разлога да брину због свега лошег што народу раде, јер им нико ништа неће моћи пошто ће бити власт“, написао је Ђилас.

Ђилас је истакао да су људи постали свесни зла које се надвило над њима и да су се ујединили – студенти, пензионери, јавне личности, политичари, професори, радници…

„Нико никога у шетњи не пита ни ко је ни шта је, нико никоме не смета, нико никога не пита дали је градјанска или национална опција, да ли је из Београда или неког друго места у Србији. У истој колони су били и они који сматрају да је Косово најважнија тема, као и они који мисле да без чланства у ЕУ нећемо опстати као држава, било је застава и ЛГБТ популације, као и застава Русије и Јамајке. Али највише је било застава Србије! И то је суштина“, указао је Ђилас.

По његовим речима, никога не интересује шта о појединачним темама мисли онај који хода поред, већ је битно само да он или она хоће мирним путем да промени овај режим.

Навео је да људи долазе на протесте јер су напокон нашли начин, близак свој поимању слободе и демократије, којим су рекли доста – уништавању земље и свих вредности на којима друштво почива, уништавању живота градјана, агресији, криминалу, бахатости, вређању интелигенције…

Влада стручњака на орочени период „ресетоваће“ систем

Ђилас је казао да сви из опозиције морају да схвате да људи који су на улицама чекају од њих да им кажу и докажу да ће сутра када актуелни режим падне, пасти и систем који се градио десетинама година и да ће заиста бити другачије.

„Морамо сви да се обавежемо да на лажним изборима нећемо учестовавати, морамо да заједно, народ и политичари, као његов део, напишемо како да избори опет буду избори. И да својим потписом гарантујемо да док се то не испуни избора нема и да на лажним Вучићевим више никада нећемо учествовати“, додао је он.

Наводећи да се сви морају обавезати да када једног дана дођу до првих избора да ће имати свенародну листу на којој ће осим политичара бити и велики број ванстраначких личности, представника удружења и еснафа, академика, професора, студената, људи из културе, представника синдиката, цивилног сектора, новинара, али и представника удружења малинара и пољопривредника и свих оних које овај режим „убија“ из дан у дан.

„Да се обавежемо да ће такав парламент изабрати владу стручњака на орочени временски период која ће извршити ресетовање система, увести ред и правила“, казао је Ђилас.

Поновна изградња и јачање институција, закон о пореклу имовине, независни медији, специјални тужилац за корупцију, лустрација, декриминализација друштва, потпуна независност правосуђа су само део списка шта све, како наводи Ђилас, треба урадити да би једном заувек обезбедили да се власт која није по вољи грађана мења оловком.

„Наш заједнички циљ је држава у којој владају закони, а не батинаши, институције које штите интересе грађана, а не странке, слобода мишљења и изражавања за све, а не само за председникове људе“, додао је он.

Ђилас је истакао да је потребна држава по мери грађана, а не једног човека.

                          ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!