Прочитај ми чланак

ОРГАНИЗАТОРИ ПРОТЕСТА ОПОЗИЦИЈИ: Хоћемо јасан план

0

Организатори протеста "1 од 5 милиона" саопштили су да је на седмом протесту у Београду први пут постављен званичан захтев опозицији - "да представи јасан план здраве државне управе коме ће се политичари прилагодити".

„Хоћемо план. План како ће се направити систем да се ово зло никада не понови. Да нико никада поново не дође у прилику ни да помисли да може да ради ово што сада раде. Хоћемо да нам се представи јасан план здраве државне управе коме ће се политичари прилагодити. Политичари се морају прилагодити држави, а не да државу прилагођавају себи“, саопштено је са интернет адресе стопкрвавимкошуљама.

Наводе и да желе план како да политичари буду контролисани.

„Хоћемо да нам напишете како ћемо да вас контролишемо. Како ћемо да вас сменимо ако не будете ваљали. Да нам напишете, изложите, а затим и потпишете. Именом и презименом. Ово је наша земља. Доста је тога“, навели су организатори протеста.

Нагласили су да са опозицијом желе договор.

„Хоћемо договор. Не да неко поново буде власт. Па да поново на минусу тражимо слободу и правду“, рекли су.

Подсећају да грађани већ седам субота шетају улицама.

„Два месеца трају протести против насиља које над својим народом, својим грађанима, спроводи власт у нашој земљи. Десетине и десетине хиљада људи у више градова је на миран, достојанствен начин показало колико се разликују од режима. Разликујемо се од њих цивилизацијски. Нисмо поданици. Немамо вођу. Слободни смо људи и не следимо никога. Тридесет година грађани ове земље принуђени су да слободу и правду траже на улици. Тридесет година нас називају издајницима, плаћеницима и непријатељима државе они који су читаву државу узурпирали и окупирали. Ово мора бити последњи пут. У супротном, ова земља неће постојати“, навели су.

Ни много уређенија друштва, кажу, не би преживела „три политичке најезде скакаваца после којих ништа не остаје“.

„Када ово зло прође, новац ће поново бити у страним државама, институције ће поново бити уништене, од лажи и манипулација ћемо се поново опорављати годинама. Мораћемо све поново да градимо испочетка. Нико од нас није овде зато што му је забавно. Овде смо зато што знамо да морамо да будемо овде. По овој хладноћи ходамо због нас. Ни због једног политичара, ни због једног лидера, ни због левице, ни због деснице. Због нас. Нужно је успоставити механизме да се оваква власт никада више не понови. Никада више“, наглашавају.

Они су позвали политичаре који шетају са њима да послушају свој народ.

„Са овог места, последње оазе нормалности у Србији данас, позивам политичаре који шетају са нама да послушају свој народ. Да разумеју да ми не бирамо власт, бирамо службенике. Да не бирамо власт, него сервис грађана. Хоћемо да, као у свим нормалним земљама, људи не бирају власт него управу. Доста нам је лажних месија, доста нам је врховних команданата, не занима нас колико нам председник спава. Хоћемо нормалне људе који ће радити оно за шта их плаћамо“, саопштено је.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!