Прочитај ми чланак

МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ: Рука Јована Крститеља је велика част за Цетињски манастир

0

Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Амфилохије рекао је да је за Цетињски манастир велика част што је ту смештена рука Светог Јована Крститеља.

Митрополит је данас у Цетињском манастиру, где је поводом Светог Јована Крститеља служио Свету архијерејску литургију, истакао да Бог није могао да Цетињу подари већи дар од руке овог светитеља.

Он је подсетио да је глава Светог Јована одсечена, али да не умире оно што је на правди Божијој посечено, већ остаје вечно: „Велики је дар да је овде било седиште и Црнојевића и Петровића, да су овде и мошти Светога Петра Цетињскога, да је ово краљевски град“. У беседи је указао да је Јован Крститељ пострадао од безбожних Ирода и Језавеље јер је сведочио истину, а да је Његош његов наследник који је пострадао од савремених безбожника. Према речима митрополита, Свети Петар Цетињски вапи и позива Цетињане, Његуше и све у Црној Гори да врате његово име и храм на Ловћен.

Верници су данас у Цетињском манастиру целивали руку Светог Јована Крститеља, коју је у част његовог празника митрополит Амфилохије изнео из кивота Светог Петра Цетињског.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!